Pressmeddelande -

Emelie Hebbe och Ole Bang är kärleksparet i Värmlänningarna

Emelie Hebbe och Ole Bang är kärleksparet i Värmlänningarna

Emelie Hebbe heter nya Anna i Värmlänningarna. Hon är utbildad sång-, kör- och pianopedagog vid Musikhögskolan Ingesund och blir i juni färdigutbildad musikalartist vid Stockholms Musikalartist Utbildning. Tillsammans bildar Emelie och Ole Bang, som gestaltar Erik för femte året, kärleksparet i Värmlänningarna.

-Anna har varit en drömroll ända sedan barnsben och tanken på att jag nu ska få den stora äran att gestalta henne gör mig helt överlycklig! För min familj var det en stark tradition att varje år få uppleva den starka kärleksberättelsen mellan Erik och Anna. Min morfar uttryckte ofta sin önskan om att någon gång få se mig spela Anna i Värmlänningarna. Faktum är att ödet föll sig så att jag blev erbjuden Anna-rollen samma dag som morfar skulle ha fyllt 91 år, säger Emelie Hebbe. (foto: Christer Lönnroth)

- Ibland känns det som att det är meningen. När jag bad Emelie provspela för rollen visade det sig att hon redan kunde flera av sångerna och att hon växt upp med drömmen om att en gång få spela Anna. Vi har redan hunnit repa och mötet mellan Emelie och Anna-Lotta Larsson som mor Annika har gjort att jag börjat längta efter grönskan och sommaren i Ransäter, säger Olof Wretling, regissör för Värmlänningarna. (foto: Andy Lind)

Emelie Hebbe är uppvuxen på en gård på landet mellan Arvika och Säffle och frilansar som sångerska och artist. Ända sedan barnsben har hon regelbundet uppträff med både sång, dans och teater i många skilda sammanhang. Hon har ett stort intresse för flera olika musikstilar och sjunger gärna både musikal, klassiskt, jazz, visa och pop. Tack vare sin klassiska skolning och många fantastiska lärare har hon en sångteknik som kan anpassas efter många olika stilideal. Emelie är har studerat vid Estetiska skolan Stage & Perform och är utbildad sång-, kör- och pianopedagog vid Musikhögskolan Ingesund i Arvika. I juni 2018 blir hon även färdigutbildad musikalartist vid Stockholms Musikalartist Utbildning. Emelie Hebbe uppträder också tillsammans med sina systrar i sångtrion The Hebbe sisters, vilka regelbundet konserterar både i Sverige och utomlands. Bland annat har de framträtt i Bingolotto (november 2016), Allsång på Skansen (augusti 2017) och genomfört fem turnéer i Schweiz (2016-2017). The Hebbe sisters har släppt skivorna En strålande jul (2016) och På vår blomstrande äng (2017). Båda tillsammans med föräldrarna som utgör Duo Sentire. Sommaren år 2017 släppte systrarna sin första musikvideo av Värmlandsvisan.

  • Länk till videon: https://www.youtube.com/watch?v=-HHD-y0xSAw 
  • Ämnen

    • Livsstil, mode, fritid

    Kategorier

    • värmlänningarna
    • the hebbe sisters
    • emelie hebbe

    Artist & Eventbolaget SVERIGES LEDANDE ARTISTER TILL ERT EVENEMANG!

    Låt oss väcka glädje, lust och möjligheter!

    Vi på Artist & Eventbolaget producerar unika upplevelser. Artist & Eventbolaget är företaget som producerar artister och underhållning till alla arrangemang. Vi utvecklar och förädlar artister, skådespelare och underhållning.Vi planerar, skräddarsyr och bokar underhållning till era arrangemang. Vi på Artist & Eventbolaget är gärna med från början så att vi med vår över 30 år långa kompetens kan hjälpa er hela vägen med underhållningen.

    Kontakter

    Markku Saarinen

    Presskontakt VD +46-735-070777