Pressmeddelande -

The Hebbe sisters flirtar med 1954 i 65-års jubilerande Värmlänningarna

Med sina tusen publikplatser är amfiteatern Gropa på Ransäters hembygdsgård unik! Den grävdes för hand av bygdens folk inför premiären av Värmlänningarna för 65 år sedan. I årets jubileumsuppsättning kommer detta att uppmärksammas när de swingsjungande systrarna i The Hebbe sisters medverkar.

- Maria och Josefine Hebbe utgör den sista pusselbiten i årets jubileumsföreställning. Deras nyskrivna roller kommer att färga spelets 65åriga historia. 1953/54 grävdes Gropa och ur radion strömmade Teresa Brewer och Brita Borgs ”Music music music”… säger Olof Wretling, regissör för Värmlänningarna. (foto: Andy Lind)

I början av mars tillkännagavs att Emelie Hebbe fått rollen som Anna. Nu är det även dags för de andra systrarna Hebbe, Josefine och Maria, att presenteras för sin medverkan i årets uppsättning av Värmlänningarna. Systrarna Josefine och Maria Hebbe, 23 och 20 år, frilansar som sångerskor och artister. Oftast ser man dem på scenen tillsammans i sångtrion The Hebbe sisters, som regelbundet gör konserter både i Sverige och utomlands i många skilda sammanhang.

Josefine Hebbe har efter gymnasiestudierna på Stage & Perform i Arvika studerat violoncell på Musikhögskolan Ingesund, men började år 2015 studera till musikalartist på SMU (Stockholm Musikalartist Utbildning) vid BASE23, där hon blir färdigutbildad musikalartist i juni 2018.

Lillasyster Maria Hebbe har efter gymnasietiden på Stage 6 Perform i Arvika studerat klassisk sång på Musikhögskolan Ingesund. Hon drömmer om en framtid med The Hebbe sisters och att få upptäcka världen med musiken.

-Det känns jätteroligt för oss att vara med i årets uppsättning av Värmlänningarna! Faktum är att vi fick beskedet samtidigt som Emelie, men man kan ju inte avslöja alla roliga nyheter på samma gång...Vi har sett Arvika-uppsättningen av Värmlänningarna i stort sett varje år under vår uppväxt och kan föreställningen utan och innan. För vår familj var det en stark tradition att varje år få uppleva den fina historien mellan Erik och Anna, säger Josefine Hebbe.

-Eftersom Värmlänningarna firar 65-års jubileum i år så kommer publiken få se något alldeles extra. Kärleksdramat har spelats sedan år 1954, så det känns kul att få färga föreställningen med vår personlighet och att just ”det glada 1950-talet” kommer lyftas in. Det har aldrig gjorts tidigare, så vi är alla lite spända på hur det ska bli. Jag tycker alla ska ta sig till Ransäter i sommar och se jubileumsföreställningen av Värmlänningarna! Två världar kommer mötas, 1950-talet och 1800-talet. Kan inte bli annat än spännande, hälsar Maria Hebbe.

(Foto: Christer Lönnroth)

Kontakt

Josefine Hebbe: +46 (0)76 102 22 52

Maria Hebbe: +46 (0) 70 556 63 85

Olof Wretling:+46 (0)73 659 62 92

Producent Kerstin M. Haraldsson: +46 (0)73 369 39 27, kerstin.haraldsson@gmail.com

Pressmeddelande 13 april 2018

Sångtrion The Hebbe sisters

The Hebbe sisters utgörs av systrarna Emelie, Josefine och Maria Hebbe, vilka regelbundet konserterar både i Sverige och utomlands. Bland annat har de framträtt i Bingolotto (november 2016), Allsång på Skansen (augusti 2017) och genomfört fem turnéer i Schweiz (2016- 2017). The Hebbe sisters har släppt skivorna En strålande jul (2016) och På vår blomstrande äng (2017). Båda tillsammans med föräldrarna som utgör Duo Sentire. Sommaren år 2017 släppte systrarna sin första musikvideo av Värmlandsvisan.

  • Länk till The Hebbe sisters Värmlandsvisa: https://www.youtube.com/watch?v=-HHDy0xSAw
  • Värmlänningarna i Ransäter 65 år

    Kärleksdramat Värmlänningarna har spelats sedan 1954 på den natursköna hembygdsgården i Ransäter, sex mil norr om Karlstad. Skådeplatsen är amfiteatern ”Gropa” med sina tusen sittplatser i närheten av Klarälvens strand. Värmlänningarna är en färgstark kärlekshistoria om den rike bondsonen Erik och den fattiga torparflickan Anna. Paret är innerligt förälskade men en infekterad familjefejd står i vägen för deras kärlek. Berättelsen skrevs av Ransäterssonen Fredrik August Dahlgren år 1845. I Ransätersuppsättningen ingår ett tjugotal skådespelare och artister, musiker ur Wermland Operas Orkester och en åttio personer stor ensemble med amatörskådespelare i alla åldrar. Olof Wretling regisserar Värmlänningarna för femte året och kapellmästare är Pär Jorsäter. Huvudrollerna som Erik och Anna görs av Ole Bang och Emelie Hebbe och Löparnisse gestaltas av Fredrik Sjöstedt.

    Premiär på midsommarafton 22 juni 2018, kl. 14.00, därefter ges föreställningar även 23, 30 juni och 1 juli.

    Biljetterna är släppta! Tel: 054-190080, www.ticketmaster.se, www.scalateatern.com

    Senaste nytt: https://www.facebook.com/varmlanningarnairansater/  

    Ämnen

    • Livsstil, mode, fritid

    Artist & Eventbolaget är företaget som tar hand om artister, och producerar artister och underhållning till event. Vi kan hjälpa er med att boka artister och skräddarsyr underhållning till era arrangemang. När ni som företag skall anordna ett event, så vill vi på Artist & Eventbolaget gärna vara med från början så att vi, med vår kompetens kan vi hjälpa er hela vägen med underhållningen. Våra tjänster innebär underhållningsplanering till företagsevent, företagsfest, personalfest, och även konferencier, moderatorer, talare, shower, komiker och trollkarl.

    Kontakter

    Markku Saarinen

    Presskontakt VD +46-735-070777