Gå direkt till innehåll
Sverigepremiär för Dogville - välkommen att recensera

Pressmeddelande -

Sverigepremiär för Dogville - välkommen att recensera

Välkommen att recensera Sverigepremiären av Dogville den 29 september på Folkteatern Göteborg

Det här är historien om den lilla byn Dogville. Du vet, den där lilla byn som ligger där vägen tar slut längst in vid foten av de klippiga bergen in the US of A. Dit kom Grace på flykt från maffian och hon sprang rakt in i famnen på ett fattigt samhälle där allt avgjordes i kyrkan. När kyrkklockan ringt 15 gånger hade de bestämt sig för att gömma henne.

För regin står Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl.

Ensemblen består av Andrea Edwards, David Fukamachi Regnfors, Anna Harling, Kristofer Kamiyasu, Kim Lantz, Lena B Nilsson, Helmon Solomon, Per Öhagen, Emma Österlöf samt flera statister. För den specialkomponerade musiken står ”Californiaman”, Joel Igor Hammad Magnusson, som även kommer att framföra musik live på scenen.

Dogville är nog för de flesta mest känd som den långfilm som Lars von Trier skrev och regisserade 2003. Utifrån det filmmanuset skrev den danske dramatikern Christian Lollike en scenversion som nu för första gången sätts upp i Sverige.

För att boka recensionsbiljett kontakta Karolina Lindblad, pressansvarig Folkteatern, karolina.lindblad@folkteatern.se, 0735-24 97 20. (Har du redan bokat din recensionsbiljett kan du bortse från denna inbjudan.)

Dogville

Sverigepremiär 29 september kl 18.00
Folkteatern Göteborg, Stora Scenen

Av: Lars von Trier
Scenversion: Chistian Lollike
Översättning: Staffan Julén
Regi: Frida Röhl
Rumsligt grundkoncept: Charlotta Nylund, Carina Persson
Scenografi och kostymdesign: Charlotta Nylund
Ljusdesign: Carina Persson
Maskdesign: Susanne Åberg
Dramaturg: Magnus Lindman

Komposition och livemusik: 'Californiaman' Joel Igor Hammad Magnusson

Medverkande: Andrea Edwards, David Fukamachi Regnfors, Anna Harling, Kristofer Kamiyasu, Kim Lantz, Lena B Nilsson, Helmon Solomon, Per Öhagen, Emma Österlöf med flera

Relaterade länkar

Ämnen


Folkteatern ska vara den samtida teatern för den breda publiken. Vi arbetar med kvalitativ scenkonst och vi vill ta tillvara scenkonstens potential att vara en orädd röst i samhället. Våra föreställningar vågar utmana och ifrågasätta normer och strukturer. Med rötter i folkbildningen har vi en unik historia att utveckla. Vi är en normkreativ arbetsplats som prioriterar mångfald.

På Stora Scenen spelar vi ofta nyskriven dramatik och varvar med gästspel för att få en omväxlande repertoar. På Lilla Scenen spelas egna föreställningar och gästspel av mindre format. Vår foajé passar utmärkt för samtal, konserter och föreläsningar.

Folkteatern är en länsteater med anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen. Teatern drivs som en ekonomisk förening med medlemmar från nära 300 olika organisationer och föreningar. Omkring 45 anställda arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg. Konstnärlig ledare är Frida Röhl, VD är Lotta Lekvall.

Kontakter

Karolina Lindblad

Karolina Lindblad

Presskontakt Pressansvarig 0735-24 97 20

Linda Isaksson

Presskontakt Kommunikationschef 0735-249701

Relaterat innehåll

Den samtida teatern för den breda publiken

Folkteatern är den samtida teatern för den breda publiken. Vi arbetar med kvalitativ scenkonst och vi vill ta tillvara scenkonstens potential att vara en orädd röst i samhället. Våra föreställningar vågar utmana och ifrågasätta normer och strukturer. Med rötter i folkbildningen har vi en unik historia att utveckla. Vi är en normkreativ arbetsplats som prioriterar mångfald.
På Stora Scenen spelar vi egenproducerade föreställningar, ofta nyskriven dramatik, och tar ibland in gästspel. På Lilla Scenen spelas egna föreställningar och gästspel av mindre format. Vår foajé passar utmärkt för samtal, konserter och föreläsningar.
Folkteatern är en länsteater med anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen.
Folkteatern drivs i form av ett aktiebolag, Folkteatern Västra Götaland AB. Bolaget är helägt av Folkteatern i Göteborg ekonomisk förening. Föreningen består av medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar. Omkring 45 anställda arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg. Konstnärlig ledare är Frida Röhl, VD är Lotta Lekvall.

Folkteatern Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 GÖTEBORG
Sverige