Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Klassiskt kul för musiksugna elever

Det blir både roligt, spännande och rörande när Göteborgs Symfoniker laddar upp för säsongens skolkonserter. Och ladda upp kan man själv göra med gratisappen Octomonk.

Skolkonserterna med Göteborgs Symfoniker är väldigt efterfrågade och det gäller även denna säsong med tre varierade produktioner. Och vill man förbättra sina studier med musik finns den stimulerande appen Octomonk som vässar dina kunskaper.

PAMPIGA SYSTRARS SYMFONI

Två sångarsystrar har en pampig dirigentmamma som ska ha konsert för barn. Andra barn! Systrarna får inte följa med. Men med smarta idéer och musikens makt tar de sig fram precis dit de vill: till Pampiga systrars symfoni där allt de behöver finns. I regi av Suzanne Osten.

16-19 okt Spelas för lågstadiet

PETER OCH VARGEN

Prokofjevs glada och lite farliga musiksaga fängslar både barn och vuxna. Hur ska det gå när ankan rymmer, kommer vargen att hoppa upp och ta katten i trädet, ska bönderna skjuta ulven? Den fantastiska musiken berättar nästan lika mycket som sagan – ankan är en oboe, Peter en stråkkvartett – men hur den slutar avslöjas inte här.

19-21 mars För mellanstadiet

OVANLIGA DAISY

Välkommen till blommornas land! En musiksaga om livet i en trädgård dit Daisy nyligen kommit. Hon är ung och glad men får kämpa eftersom hon inte är som de andra blommorna. Bland dem finns fru Ivy som hjälper Daisy till rätta, de skvallriga Rosorna och den mystiska Chagall som lär Daisy vad sann vänskap är.

9-12 april För barn 5-7 år

OCTOMONK

Octomonk är en lekfull gratisapp för iPhone som hjälper barn att plugga bättre och få studiero med hjälp av klassisk musik (och en smula bus). Appen fungerar lika bra för den enskilda eleven som för att använda för ett helt klassrum. Genom att koppla in telefonen till en projektor eller skärm kan eleverna se hur mycket tid det är kvar i den aktuella pluggintervallen och man får samtidigt en behaglig musik att lyssna på under arbetet. Appen utsågs nyligen till ”veckans bästa” av Best Ads on TV: https://www.bestadsontv.com/ad/96291/Gothenburg-Symphony-Octomonk

Under hösten kommer lärare och pedagoger på Långmosseskolan i Angered att jobba med Octomonk i klassrummen. De blir pilotskola för appen och Göteborgs Symfoniker ser med spänning fram emot att följa uppstarten och arbetet under den kommande terminen. Appen riktar sig till barn i årskurs 3-6.

Stefan Nävermyr, redaktör, 031-726 53 45stefan@gso.se

Ämnen

Regioner


Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, bildades 1905 och består idag av 109 musiker. Från och med säsongen 2017-2018 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 etablerade sig orkestern efter internationella turnéer och drygt 100 skivinspelningar bland Europas främsta orkestrar. Denna utveckling tog ytterligare ett steg framåt med Gustavo Dudamel, chefdirigent 2007-2012, en av vår tids mest uppmärksammade dirigenter.

Göteborgs Symfoniker är en del av Västra Götalandsregionen. Förste huvudsponsor: Volvo. Huvudsponsorer: SEB & GP.

Kontakter

Jenny Svensson

Jenny Svensson

Presskontakt PR-ansvarig & redaktör 031-726 53 45

Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester. Orkestern spelar omkring 100 konserter varje år i Göteborgs Konserthus och bedriver också en bred verksamhet för barn och unga. Santtu-Matias Rouvali är chefdirigent för de 109 musikerna sedan säsongen 2017-2018. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 etablerade sig orkestern efter internationella turnéer och drygt 100 skivinspelningar bland Europas främsta orkestrar. Denna utveckling tog ytterligare ett steg framåt med Gustavo Dudamel, chefdirigent 2007-2012.
Göteborgs Symfoniker är en del av Västra Götalandsregionen. Huvudsponsorer: Volvo och Göteborgs-Posten, huvudpartner Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.

Göteborgs Symfoniker
Göteborgs Konserthus, Götaplatsen
SE-412 56 GÖTEBORG
Sverige