Gå direkt till innehåll
Foto: Mats Bäcker.  Bildbearbetning: Muhammad Ali
Foto: Mats Bäcker. Bildbearbetning: Muhammad Ali

Pressmeddelande -

GöteborgsOperan nominerad till Svenska Designpriset

Det är med stor stolthet som vi berättar att GöteborgsOperan är nominerad i två kategorier till Svenska Designpriset 2017.

Det ena bidraget är nominerat i kategorin Information/print och är helt enkelt vårt säsongsprogram, vilket är extra glädjande eftersom programmet är till för dem som är viktigast för oss: publiken. Säsongsprogrammet är formgivet av Camilla Simonson, art director på GöteborgsOperan.

Det andra nominerade bidraget är i kategorin Bildkommunikation/foto och utgörs av de spektakulära undervattensbilder på sångare, musiker och dansare som bland annat används i säsongsprogrammet. Bilderna är resultatet av ett idéarbete av formgivaren Camilla Simonson, fotograf Mats Bäcker och Muhammad Ali – som står för bildbearbetningen.

– Att uppmärksammas i samband med ett prestigefyllt pris känns som ett fint kvitto på det grundliga, nyfikna och ganska modiga arbete vi har gjort, säger Lena Jaksch, marknadsföringschef på GöteborgsOperan.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation vars målsättning är att främja och utveckla svensk grafisk design. Vinnarna presenteras den 19 oktober på Rondo i Göteborg.

Mer om Svenska Designpriset: www.designpriset.se

För mer info eller pressfrågor gällande GöteborgsOperans nominering, kontakta press@opera.se, 031-10 80 35

Ämnen

Regioner

Kontakter

Marie Branner

Marie Branner

Presskontakt Presskontakt 031-108035
Emil Rinstad

Emil Rinstad

Presskontakt Presskontakt 031-108068

GöteborgsOperan

GöteborgsOperan invigdes 1994 och är idag ett internationellt framstående operahus. 2022 belönades GöteborgsOperan med International Opera Awards allra första utmärkelse i kategorin Hållbarhet. Med sin breda repertoarmix av opera, samtida dans, musikal och konserter erbjuder GöteborgsOperan något för alla besökare. Välkommen till vårt spännande hus!

GöteborgsOperan
Christina Nilssons Gata
411 04 Göteborg