Gå direkt till innehåll
Foto: Lina Ikse
Foto: Lina Ikse

Pressmeddelande -

Trettondagskonsert med bal – Bernsteins Broadway och stadens största dansgolv

Leonard Bernstein, foxtrot, vals och vackra kläder. På trettondagsafton bjuder GöteborgsOperan åter in till glittrande konsert för att sedan förvandla Stora scenen till stadens största balgolv.

För den som har två vänsterfötter eller bara vill bättra på sina kunskaper i förväg erbjuds danskurser, under ledning av äkta paret och före detta professionella dansarna Dan Offerlind och Uta Güttler.

På trettondagsafton bjuder GöteborgsOperan åter in till en glittrande kväll fylld av fantastisk musik och smakfull mat och dryck. Den skräddarsydda konserten blir en hyllning till 100-årsjubilerande kompositören Leonard Bernstein, mest känd för musikalen West side story, men också en av få kompositörer som lyckats vinna anseende både på Broadway och i den klassiska musikvärlden. Solister, tillsammans med GöteborgsOperans Orkester, är Frida Engström, Tobias Ahlsell, Marco Stella, Anders Wängdahl och Micaela Sjöstedt, som samtliga är aktuella i The Phantom of the Opera.

Efter konserten förvandlas Stora scenen till en balsal. Där bjuder först GöteborgsOperans Wienerkapell upp till dans, för att sedan lämna över taktpinnen till Stardust Big Swing Band med gästartister. I dansens virvlar syns frackar, smokingar, hellånga sidenklänningar, svarta fodral och kiltar.

Före och efter konserten erbjuds också specialkomponerade menyer i restaurangen, OperaBaren och caféerna. Som uppladdning inför kvällen erbjuds danskurser för den som vill lära sig grunderna (eller bättra på sina kunskaper) i foxtrot och vals. Danskursen ges på Lilla Scenen vid fyra tillfällen 2-3 januari och förbokas på 031-13 13 00.

Mer information om GöteborgsOperans Trettondags­konsert med bal: http://sv.opera.se/forestallningar/trettondagskonsert-med-bal-2017-2018/

För intervjuförfrågningar eller pressfrågor kontakta press@opera.se, 031-10 80 35


Ämnen

Regioner

Kontakter

Marie Branner

Marie Branner

Presskontakt Presskontakt 031-108035
Emil Rinstad

Emil Rinstad

Presskontakt Presskontakt 031-108068

GöteborgsOperan

GöteborgsOperan invigdes 1994 och är idag ett internationellt framstående operahus. 2022 belönades GöteborgsOperan med International Opera Awards allra första utmärkelse i kategorin Hållbarhet. Med sin breda repertoarmix av opera, samtida dans, musikal och konserter erbjuder GöteborgsOperan något för alla besökare. Välkommen till vårt spännande hus!

GöteborgsOperan
Christina Nilssons Gata
411 04 Göteborg