Gå direkt till innehåll
EP "För Aldrig"
EP "För Aldrig"

Pressmeddelande -

100 miljoner streams senare och Albin Johnsén släpper EP’n "För Aldrig"

Exakt för ett år sedan idag släppte Albin Johnsén sin singel ”Tack för idag”. Han knyter nu ihop sitt musikår 2017 med att idag släppa EP'n ”För Aldrig”. Det här är en samling av hans tidigare släppta singlar tillsammans med den nya låten ”Nordstjärnan”. Ep’n blir sammantaget till en berättelse om Albins Johnséns liv där han sjunger om att ”gå vilse för att hitta nya vägar”. För honom handlar det om en viktig och lång utmanande resa både som artist men också som person. Att skapa nya vägar för sig själv kan leda till känslan av ett avslut på en period som varit jobbig i livet och att tillslut hitta hem.

EP’n ”För Aldrig” är en försmak av ett helt nytt album som Albin kommer att släppa under våren. Det blir ett avslut på en era lika mycket som det blir en början på något nytt.

Artisten och textförfattaren Albin Johnsén har en unik förmåga att träffa den svenska folksjälen med sitt beskrivande och berörande textförfattande. I hans tidigare singlar "Flyg", "Tack För Idag", "Para:diset" och "Om Du Bara Visste" har han lyckats sätta ord på sådant som många unga idag upplever i livet. Utifrån egna erfarenheter av bland annat psykisk ohälsa, jakten på självkänsla och obesvarad kärlek berör och engagerar han en stor publik. Under 2017 har Albin Johnsén även delat med sig av sina innersta tankar som så väl krönikör som föreläsare för ungdomar.

I sina tidigare singlar har han samarbetat med några av Sveriges idag mest spännande nya artister och textförfattare - Maxida Märek och Julia Adams. Albin Johnsén och Maxida Märek gjorde tillsammans "Para:diset" där de möttes i tankar om ångest och sättet att hantera den. "Om Du Bara Visste", som Albin skrev med Julia Adams handlar om deras erfarenheterer av när kärlek till en vän uppstår och hur det känns att inte våga bekänna den.

Albin Johnsén har idag nått över 100 miljoner streams på Spotify och tillhör därför en unik skara av väldig få och lätträknade svenska artister som passerat det magiska strecket.

Klicka här för att lyssna på "För aldrig"

EP - "För Aldrig" tracklist

1) Nordstjärnan
2) Tack För Idag
3) Om Du Bara Visste
4) Flyg
5) Para:diset

"För Aldrig" ges ut av Universal Music och Loveworks Music

För mer information och kontakt med Albin Johnsén hör gärna av dig till oss på PR & Beyond: helene.wigren@prbeyond.se eller anna.vfg@prbeyond.se

Ämnen


Helene Wigren PR & BEYOND är en PR och kommunikationsbyrå med bred kompetens och över 20 års erfarenhet av varumärkesbyggande PR inom musikindustrin.

Kontakter

Helene Wigren

Helene Wigren

Presskontakt PR Agent PR & Management 070-752 76 05

Deadline is the greatest inspiration

PR & Beyond är en kommunikationsbyrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin, med bred kunskap och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister.

PR & BEYOND
Blecktornsgränd 1
118 25 Stockholm
Sverige