Gå direkt till innehåll
Foto: Joakim Abrahamsson
Foto: Joakim Abrahamsson

Pressmeddelande -

Pernilla Andersson ramar in julen med nya albumet "Vintersånger från Garbo” - släpps 1 december.

Efter kritikerrosade och Grammisnominerade albumet ”Tiggrinnan” är Pernilla Andersson tillbaka med albumet ”Vintersånger från Garbo” som släpps den 1 december. Precis som titeln avslöjar är det ett knippe vintersånger, många av dem skrivna just vid Greta Garbo Torg på Södermalm i Stockholm.

-Det började förra vintern med låten ”Julbetraktelse från Söder (Sofia ringer nytt)” som vi släppte som singel då. Det fungerade bra för mig att skriva texter och musik hämtade från mig själv med någon slags vinter-inramning. Jag har ju numera varit med om rimligt många jular, både bra och dåliga så jag beslöt mig för att göra ett helt album med någon slags jul-och vinterförankring och skippa det allra mest överglättiga och cellofanstinna. Efter nio album kände jag också att det var dags att göra en julskiva, säger Pernilla.

Pernilla Andersson har tidigare skrivit jullåtar till artister som Måns Zelmerlöw och Svante Thuresson. Till sitt album med egenkomponerade låtar ramar hon in julen med ett personligt djup bland annat hämtat från egna upplevelser såsom i "En gång ägde jag mitt liv" som handlar om hennes pappa som förra julen trodde att han skulle flyga till Spanien men istället fick flytta till ett demensboende. Låten "Snön faller tyst över Garbo" fortsätter på förra årets "Julbetraktelse från Söder" - som blev årets jullåt 2016 i P4 Musikplats Stockholm - och beskrivs av Pernilla som en slags "ett år senare"-sång.

Första singeln från albumet ”Här kommer snön” släpptes 3 november och enligt Pernilla själv kan den beskrivas som ”komponerad hemlängtan”:

- Jag gjorde en väldigt lång turné vintern 2014, när min son var knappt 2 år, och det var oerhört påfrestande, kanske mest för mig. Jag missade hans första Luciatåg och när jag efter en vecka borta kom till förskolan och skulle hämta honom ville han inte följa med hem. Det slutade med att jag började åka hem mitt i nätterna för att få vara med honom när han vaknade, inte alltid helt lyckat när man kör trött och i snöstorm.

Tracklist:

01 Snön faller tyst över Garbo
02 Här kommer snön
03 En gång ägde jag mitt liv
04 När juldagsmorgon glimmar
05 Oglimrande Juldagsmorgon
06 Landalagången 11
07 Julbetraktelse från Söder
08 Vintersång
09 Gott Nytt - Epilog

Lyssna på "Vintersånger från Garbo här" på Spotify

"Vintersånger från Garbo" släpps den 1 december via Warner Music.

För mer information och kontakt med Pernilla Andersson:
Helene Wigren, helene.wigren@prbeyond.se - tel: 070-7527605 alt. Cecilia Felix Caballero, cecilia.felix-caballero@prbeyond.se - tel: 073-9702024

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Helene Wigren PR & BEYOND är en PR och kommunikationsbyrå med bred kompetens och över 20 års erfarenhet av varumärkesbyggande PR inom musikindustrin.

Kontakter

Helene Wigren

Helene Wigren

Presskontakt PR Agent PR & Management 070-752 76 05

Deadline is the greatest inspiration

PR & Beyond är en kommunikationsbyrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin, med bred kunskap och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister.

PR & BEYOND
Blecktornsgränd 1
118 25 Stockholm
Sverige