Gå direkt till innehåll
Foto: Leon Le
Foto: Leon Le

Pressmeddelande -

Peter Jöback återvänder till Broadway för exklusivt ”THE PHANTOM OF THE OPERA” 30-årsjubileum!

”The Phantom of the Opera” är den längst pågående föreställningen i Broadways anrika historia och den 24 januari nästa år firar man med ett exklusivt 30-årsjubileum. Till det stora firandet har kompositören Lord Andrew Lloyd Webber, producenten Sir Cameron Mackintosh och den legendariske regissören Harold Prince bjudit in favoriten Peter Jöback att åter ta plats i huvudrollen som ”The Phantom”.

Peter Jöbacks resa som ”The Phantom” började 2011 på 25-årsjubiléet av ”The Phantom of the Opera” på Royal Albert Hall i London. Där presenterades han som näste ”The Phantom” att ta plats på ”Her Majesty’s Theatre” på West End i London året därpå med stor succé. När han 2013 gjorde debut i titelrollen även på ”The Majestic Theatre” på Broadway i New York blev han den förste européen att inneha rollen sedan originaluppsättningen som sattes upp 25 år tidigare. Nu återvänder han till Broadway och tar som exklusiv gäst tillfälligt över från James Barbour som spelat ”The Phantom” sedan 2015. Därmed tar han plats bredvid nuvarande huvudkaraktärerna som spelas av Ali Ewolt (Christine) och Rodney Ingram (Raoul).

"När dessa giganter vill ha mig till Fantomens 30-årsjubileum på Broadway tackar man såklart inte nej… Det är en enormt stor ära och ett hedersuppdrag och jag ser fram emot några veckor på Broadway igen!" – Peter Jöback

Bara på Broadway’s ”The Majestic Theatre” har musikalen totalt spelats för en publik på 18 miljoner människor i mer än 12500 föreställningar sedan premiären i januari 1988. Rekordet som den längst pågående musikalen på Broadway slogs 2006 när Andrew Lloyd Webber och Cameron Mackintosh slog sitt egna tidigare rekord hållet av deras musikal ”Cats”. Succén har varit lika fantastisk på scener världen runt med en publik på 140 miljoner i 35 länder, 160 städer och översatt till femton olika språk. Redan 2014 blev ”The Phantom of the Opera” den första scenproduktionen i historien att nå intäkter på 6 biljoner dollar vilket innebär att den passerat de hittills mest framgångsrika filmerna genom tiderna såsom bland annat. ”Avatar”, ”Titanic” och ”Sagan om ringen”.

Peter Jöback har som bekant en gedigen karriär bakom sig sedan debuten i Björn Ulvaeus och Benny Anderssons ”Kristina från Duvemåla”, älskad som svenska rösten till prinsen i Disney-klassikern ”Aladdin” och med rekord för bäst säljande julskiva med sitt klassiska julalbum ”Jag kommer hem igen till jul”. Han har varit känd på den internationella scenen sedan 1997 när (även då) producenten Cameron Mackintosh gav honom rollen som Chris i Miss Saigon och sedan Michael i originaluppsättningen av ”The Witches of Eastwick” på West End i London. Under sina många år som artist har Peter Jöback sålt över 1 miljon skivor varav den bäst säljande i Sverige 2006 och 2008. Hans många musikaliska samarbeten inkluderar Annika Norlin, Mauro Scocco, Katie Pierson och SIA för att nämna några. Peters kortfilm ”La Vie, L’amour, La Mort” grammisnominerades och han medverkade i första säsongen av thriller-serien Modus. Tidigare i våras avslutade Peter den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” på Cirkus i Stockholm, där han utöver huvudrollen även var med som producent. Till sommaren toppade han sitt hyllningskoncept ”I Love Musicals” genom att fylla Ullevi i Göteborg och därmed genomföra världens största musikalkonsert.

”The Phantom of the Opera” på Broadway - Producent: Cameron Mackintosh och The Really Useful Group Musik: Andrew Lloyd Webber Regi: Harold Prince

För mer information och kontakt med Peter Jöback:
Helene Wigren helene.wigren@prbeyond.se alt. Cecilia Felix Caballero cecilia.felix-caballero@prbeyond.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helene Wigren PR & BEYOND är en PR och kommunikationsbyrå med bred kompetens och över 20 års erfarenhet av varumärkesbyggande PR inom musikindustrin.

Kontakter

Helene Wigren

Helene Wigren

Presskontakt PR Agent PR & Management 070-752 76 05

Relaterat innehåll

Deadline is the greatest inspiration

PR & Beyond är en kommunikationsbyrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin, med bred kunskap och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister.

PR & BEYOND
Blecktornsgränd 1
118 25 Stockholm
Sverige