Gå direkt till innehåll
Foto: Jonas Linell
Foto: Jonas Linell

Pressmeddelande -

Pontus & Amerikanerna åker på sommarturné!

Med låtar som ”Min bror och jag”, ”Godmorgon Columbus” och ”Elvis och Astronauter” vann Pontus & Amerikanerna under 1990-talet stor publik runt om i Sverige. Nu har bandet återförenats och 30 efter skivdebuten släppt nya singeln ”Folk som oss”. Enligt bandet ”en kampsång för anständigheten, vänligheten och kärleken.”

I sommar åker bandet på sin första turné sedan 1998. Premiären äger rum den 6 juli på Skärgårdsfestivalen på Djurö strax norr om Stockholm. Sedan följer spelningar i bland annat Karlshamn, Örebro, Kalmar och Nyköping. På turnén har bandets grundare Pontus Holmgren och Peter Bergkrantz med sig tre nya medmusiker: Nils Hidemark på gitarr, Karl Lundberg på keyboard och trummisen Peter Wallenäs.

– Vi jobbar enligt Paul McCartney-principen och tar med oss lite yngre musiker på turnén. Vi kommer att spela låtar från bandets alla fyra album plus nya ”Folk som oss”, säger bandets sångare Pontus Holmgren.

På 1990-talet turnerade Pontus & Amerikanerna flitigt. Under året som följde på genombrottet med debutalbumet ”Via Satellit” 1990, genomförde bandet någonstans runt 150 spelningar. Efter 20 års uppehåll provade man sommaren 2018 att stå på scen igen. Och det entusiastiska mottagandet på ett slutsålt Kackelstugan på Öland gav mersmak.

– Det ska bli fantastiskt roligt att möta publiken igen. Med hjälp av popens puls ska vi göra vårt bästa för att förlänga sommarens ljumma kvällar, säger Peter Bergkrantz.

Turnéplan sommar 2019:

06 juli - Djurö, Skärgårdsfestivalen
10 juli - Mariefred, Skottvångs Grufva
13 juli - Gröna Lund, Sommarkrysset TV4
19 juli - Karlshamn, Östersjöfestivalen,
20 juli - Örebro, Stadsträdgården
23 juli - Kalmar, Larmtorget
02 augusti - Nyköpings festdagar
23 augusti - Hultsfred, Hotell HulingenBiljetter:

Biljetter säljs via www.lifeline.se samt lokala biljettombud.

Bif högupplöst bild för nedladdning, för kontakt med bandet hör av er till oss på PR & Beyond. 

Helene Wigren 
PR Agent
PH: 070-7527605
Mail: helene.wigren@prbeyond.se

#TBT

Ämnen

Kategorier


Helene Wigren PR & BEYOND är en PR och kommunikationsbyrå med bred kompetens och över 20 års erfarenhet av varumärkesbyggande PR inom musikindustrin.

Kontakter

Helene Wigren

Helene Wigren

Presskontakt PR Agent PR & Management 070-752 76 05

Relaterat innehåll

Deadline is the greatest inspiration

PR & Beyond är en kommunikationsbyrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin, med bred kunskap och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister.

PR & BEYOND
Blecktornsgränd 1
118 25 Stockholm
Sverige