Gå direkt till innehåll
Cameron Carpenter kommer till Konserthuset med sin egen turnéorgel.
Cameron Carpenter kommer till Konserthuset med sin egen turnéorgel.

Pressmeddelande -

Cameron Carpenter, 3 x Mattei, med mera.

3 X Peter Mattei i Winterreise, Cameron Carpenter i extravagant orgelkonsert, jazzens främsta gitarrfantomer i Blue House Jazz, Mini som låter de små upptäcka harpans mysterier, en hyllning till franske barockmästaren François Couperin och uruppförande med ZilliacusPerssonRaitinen. En tät och spännande konsertvecka väntar.

Schubert Winterreise

Peter Mattei baryton
Lars David Nilsson piano

Onsdag 12 september kl 19.00 Fåtal platser
Lördag 15 september kl 16.00 Fåtal platser
Tisdag 18 september kl 20.00 Fåtal platser

På onsdag inleder barytonen Peter Mattei och pianisten Lars David Nilsson vår romansserie med Franz Schuberts mästerverk Winterreise. Grünewaldsalen blev snabbt utsåld och en extra konsert på lördag den 15:e september blev också den utsåld. En extra extrakonsert på tisdag den 18:e september gick samma öde till mötes!

Cameron Carpenter

Amerikanske organisten och kompositören Cameron Carpenter trotsar alla myter och eventuella fördomar om vad en klassisk organist egentligen är. Han är virtuosen som är orgelvärldens rockstjärna. Vid detta allra första framträdande i Sverige har han med sig sin ITO – International Touring Organ – hans egen specialdesignade orgel.

Torsdag 13 september kl 19.00

A Guitar Evening

Far och son Wakenius, Ulf och Eric, tillsammans med gitarristikonen Martin Taylor i säsongens första Blue House Jazz, som är en hyllning till Oscar Peterson och Django Reinhardt med flera.

Fredag 14 september kl 19.30

Mini – stor musik för små öron

Följ med på en fantasifull resa in i harpans värld. Genom sagor, drömmar, danser och sånger får vi möta harpans magiska klanger. För barn 3–7 år.

Lördag 15 september kl 11.30 och 13.00

Orfeus skattkammare

Vi förflyttar oss till 1600-talet. Orfeus Barockensemble uppmärksammar den 350-årsjubilerande François Couperin (1668–1733). Orfeus Barockensemble består av medlemmar ur Kungliga Filharmonikerna och man spelar på tidstrogna instrument. 

Söndag 16 september kl 16.00

Äntligen måndag

ZilliacusPerssonRaitinen med gäster i ett variationsrikt program bestående av klassiskt, som Mozart och Haydn, och det helt nyskrivna – bland annat ett uruppförande.

Måndag 17 september kl 19.00

Nytt på KonserthusetPlay

Sibelius Symfoni nr 7. Sibelius dirigerade själv Kungliga Filharmonikerna vid uruppförandet av den sjunde symfonin 1924. Här leder Sibelius landsman och Kungliga Filharmonikernas chefdirigent Sakari Oramo orkestern i en magnifik tolkning.

KonserthusetPlay: Sibelius Symfoni nr 7

Ämnen

Kontakter

Tony Lundman

Presskontakt Redaktör +46 8 786 02 90

Hör passionen, möt känslorna, upplev magin

Konserthuset Stockholm är hemmet för en av Europas främsta symfoniorkestrar, Kungliga Filharmonikerna, och ägs av Stockholms Konserthusstiftelse. Visionen är att Konserthuset Stockholm ska vara ett av Europas mest nyskapande och tillgängliga konserthus, där utbudet präglas av högsta internationella kvalitet. Kungliga Filharmonikerna ska vara en av musikvärldens mest omtalade och respekterade orkestrar, ständigt uppmärksammad för sin höga kvalitet och musikaliska nyfikenhet.

Varje vecka under konsertsäsongen gästas Konserthuset Stockholm av det internationella musiklivets främsta artister i olika genrer. Här presenteras orkestermusik med Kungliga Filharmonikerna, familjekonserter, kammarmusik, jazz och världsmusik. Vi ger årligen uppemot 200 konserter i egen regi samt ett 40-tal konserter anordnade av externa arrangörer.

I samband med coronapandemin har satsningen på det digitala utbudet, som är gratis för alla, utökats avsevärt. Idag är den väletablerade streamingtjänsten Konserthuset Play en av de mest aktiva och ansedda kanalerna i branschen, både i Sverige och internationellt.

Konserthuset Stockholm / Kungliga Filharmonikerna
Hötorget 8
103 87 STOCKHOLM
Sweden