Gå direkt till innehåll
Från vänster: Johanna Persson, Cecilia Zilliacus och Kati Raitinen. Foto: Mats Lundqvist
Från vänster: Johanna Persson, Cecilia Zilliacus och Kati Raitinen. Foto: Mats Lundqvist

Pressmeddelande -

Måndag hela veckan – kammarmusikfestival

Stråktrion ZillliacusPerssonRaitinen (Cecilia Zilliacus violin, Johanna Persson viola och Kati Raitinen cello) har en konsertserie som heter Äntligen måndag. Nu firar den 10 år, och vi bjuder in till en stor festival i Konserthusets Grünewaldsal. Måndag hela veckan är en hyllning till kammarmusiken med ZilliacusPerssonRaitinen och mängder av framstående gästartister i dagarna sju: 3–9 april.

Bland gästerna kan nämnas spanska Cuarteto Quiroga, estradpoeten Olivia Bergdahl med sin poesiorkester, mångsidiga norska vokalisten Tora Augestad, svenska klarinettisten Karin Dornbusch och norske pianisten Christian Ihle Hadland. Festivalen innehåller även ett rundabordssamtal kring kammarmusikens roll i dag (publiken är välkommen att delta i diskussionerna). Det blir mängder av kammarmusik varje dag, sammanlagt åtta konserter!

ZilliacusPerssonRaitinen har här tagit sig friheten att under festivalen frångå regeln om att inga artister ska gästa trion mer än en gång.

– Det ska bli underbart roligt att återse flera av musikerna och ensemblerna som vi delat Grünewaldsalens scen med under åren, säger Cecilia Zilliacus. 

Läs mer och studera programmen i detalj (öppnas i nytt fönster)

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tony Lundman

Presskontakt Redaktör +46 8 786 02 90

Hör passionen, möt känslorna, upplev magin

Konserthuset Stockholm är hemmet för en av Europas främsta symfoniorkestrar, Kungliga Filharmonikerna, och ägs av Stockholms Konserthusstiftelse. Visionen är att Konserthuset Stockholm ska vara ett av Europas mest nyskapande och tillgängliga konserthus, där utbudet präglas av högsta internationella kvalitet. Kungliga Filharmonikerna ska vara en av musikvärldens mest omtalade och respekterade orkestrar, ständigt uppmärksammad för sin höga kvalitet och musikaliska nyfikenhet.

Varje vecka under konsertsäsongen gästas Konserthuset Stockholm av det internationella musiklivets främsta artister i olika genrer. Här presenteras orkestermusik med Kungliga Filharmonikerna, familjekonserter, kammarmusik, jazz och världsmusik. Vi ger årligen uppemot 200 konserter i egen regi samt ett 40-tal konserter anordnade av externa arrangörer.

I samband med coronapandemin har satsningen på det digitala utbudet, som är gratis för alla, utökats avsevärt. Idag är den väletablerade streamingtjänsten Konserthuset Play en av de mest aktiva och ansedda kanalerna i branschen, både i Sverige och internationellt.

Konserthuset Stockholm / Kungliga Filharmonikerna
Hötorget 8
103 87 STOCKHOLM
Sweden