Gå direkt till innehåll
Rapparen ADL
Rapparen ADL

Pressmeddelande -

Mozart Rekviem Speak – unga om kärlek, liv och död

Torsdag 9 mars kl 18.00–ca kl 19.15

Mozart Rekviem Speak är ett konsertidé som fick sitt första framförande i Köln i maj 2015. Det var Concerto Köln, vars violinist också är en rappare, som ville testa något nytt. MIKI (Miki Kekenj) skapade därför ”mixsatser” mellan verkets ordinarie satser. Där fick de medverkande ungdomarna framföra sina tankar om livet och döden. 

Tanken att göra något liknande i Stockholm föddes. Grundidén är densamma: att med vår tids språk uttrycka sig om de stora livsfrågorna, infogat i Mozarts Requiem.

Ungdomarna som vågade ta sig an denna utmaning var en åttondeklass från Metapontum skola i Fruängen. Tillsammans med rapparen och låtskrivaren ADL (Adam Baptiste) och rapparen och pedagogen Aaron Phiri har man sedan hösten 2016 fördjupat sig i Mozarts Requiem – men framförallt skrivit egna texter.

Läs mer och se filmtrailer

Kungliga Filharmonikerna
Kör från Kungsholmens gymnasium/Stockholms Musikgymnasium
Klass 8 från Metapontum skolor

Katarina Andreasson dirigent
ADL värd & solist rap
Aaron Phiri rap
Elin Skorup sopran
Anna Zander alt
Mikael Stenbaek tenor
Lars Johansson Brissman bas
Miki Kekenj piano/synthesizer
Daniel Samar elbas
Achim Buschmann trummor

Ämnen

Kategorier


KonserthusetPlay – Konserthusets filmkanal (länk öppnas i nytt fönster)

Kontakter

Tony Lundman

Presskontakt Redaktör +46 8 786 02 90

Hör passionen, möt känslorna, upplev magin

Konserthuset Stockholm är hemmet för en av Europas främsta symfoniorkestrar, Kungliga Filharmonikerna, och ägs av Stockholms Konserthusstiftelse. Visionen är att Konserthuset Stockholm ska vara ett av Europas mest nyskapande och tillgängliga konserthus, där utbudet präglas av högsta internationella kvalitet. Kungliga Filharmonikerna ska vara en av musikvärldens mest omtalade och respekterade orkestrar, ständigt uppmärksammad för sin höga kvalitet och musikaliska nyfikenhet.

Varje vecka under konsertsäsongen gästas Konserthuset Stockholm av det internationella musiklivets främsta artister i olika genrer. Här presenteras orkestermusik med Kungliga Filharmonikerna, familjekonserter, kammarmusik, jazz och världsmusik. Vi ger årligen uppemot 200 konserter i egen regi samt ett 40-tal konserter anordnade av externa arrangörer.

I samband med coronapandemin har satsningen på det digitala utbudet, som är gratis för alla, utökats avsevärt. Idag är den väletablerade streamingtjänsten Konserthuset Play en av de mest aktiva och ansedda kanalerna i branschen, både i Sverige och internationellt.

Konserthuset Stockholm / Kungliga Filharmonikerna
Hötorget 8
103 87 STOCKHOLM
Sweden