Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Darin tillbaka på Liseberg i maj

Popartisten Darin, som har tagit en ny väg i sitt artisteri, är aktuell med Sverigeturné och sitt andra album på svenska – Tvillingen. För några år sedan började han skriva låtar på svenska, med stor framgång. Senast Darin uppträdde på Stora Scenen på Liseberg var 2013. Den 11 maj är det återigen dags för Darin att inta Stora Scenen på Liseberg.

Darin Zanyar slog igenom i tv-programmet Idol, 2004. Sedan dess har han släppt flera egna album samtidigt som han har skrivit och producerat låtar åt andra. För två år sedan bestämde sig Darin för en ny väg i artisteriet – att skriva texter på svenska, mer organisk musik och att släppa musiken på sitt egna skivbolag. Det blev succé, Darins första singeln på svenska Ta mig tillbaka (2015) sålde femfaldigt platina, toppade radiolistor, streaminglistor och Svensktoppen flera månader i rad. Albumet Fjärilar i magen sålde även det platina – och nådde förstaplatsen på den svenska albumlistan.

Nu följer Darin upp succén med sitt andra album på svenska, Tvillingen, som även det gått in på den svenska albumlistans förstaplats.

– Tvillingen handlar om olika sidor av min personlighet, säger Darin. Att ha olika sidor är något som är typiskt mitt stjärntecken.

Senast Darin uppträdde på Stora Scenen på Liseberg var 2013. Nu står det klart att turnén gör nedslag på Lisebergs Stora Scen den 11 maj 20.00.

Klara för Live på Liseberg på Stora Scenen:

11 maj Darin

12 maj De Vet Du & Joakim Lundell

25 maj Silvana Imam

30 maj Tove Lo

1 juni Mando Diao

6 juni Hollywood Vampires (US)

9 juni Queens of the Stone Age (US)

15 juni Pussy Riot (RU)

27 juni The Offspring (US), support: No Fun At All

12 juli The Sounds

24 aug Union Carbide Productions

7 sep Säkert!

14 sep Kapten Röd

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum