Gå direkt till innehåll
Halloween på Liseberg slår nya rekord

Pressmeddelande -

Halloween på Liseberg slår nya rekord

Efter 16 öppetdagar stängde Liseberg igår grindarna till Halloweensäsongen 2018. Och vilken ruskig succé det blev. För första gången sprängdes 300 000-gästersgränsen – ännu ett bevis på att Halloweenkonceptet är en riktig vinnare för såväl nöjesparken som höstlovsstaden Göteborg.

Pumpor, skräckhus, bisarra cirkusartister, godisregn och snälla häxor … Halloween på Liseberg har något för alla och i år gick verkligen alla, göteborgare såväl som turister, man ur huse för att besöka nöjesparken.

Totalt har Halloween på Liseberg besökts av 320 000 gäster och omsatt 90 miljoner kronor, att jämföra med 290 000 gäster och 65 miljoner kronor i omsättning år 2017.

De fyra skräckhusen Gasten, Vinden, Zombie och The Experiment besöktes av totalt 140 000 gäster, medan årets skräckattraktion Shocker åktes av 53 000 personer. De 220 skräckaktörerna gjorde också ett lysande arbete öster om Mölndalsån. Den gäst som vågade sig över någon av broarna klev rakt in scener som hämtade ur en skräckfilm.

Den välbesökta Halloweensäsongen var välkommen för Liseberg efter en sommarsäsong som inte riktigt blev som förväntat, när det varma vädret i kombination med fotbolls-VM och Valkyrias sena öppning gjorde att Lisebergs gästsiffra minskade med 3 procent jämfört med 2017. Det tappet har nu delvis hämtats igen, tack vare Halloween-succén.

– Lisebergs gästsiffror har på årsbasis legat mycket stabilt de senaste fyra åren, men har varierat mycket mellan säsongerna. Vi kommer inte att kunna ta igen sommarens gästtapp helt, men vi är otroligt stolta över både Halloweenparken och gästernas reaktioner på den, säger Liseberg vd Andreas Andersen.

Det är dock fortfarande för tidigt att prognosticera ett resultat för året som helhet, då Jul på Liseberg återstår som brukar locka mellan 400 000 och 500 000 gäster.

– Men det är glädjande att vi fortsätter att ta steg mot att vara än mindre säsongsberoende. För några år sedan kunde en dålig sommar förstöra resultatet för hela året. Denna risk är i dag mycket lägre, säger Andreas Andersen.

Nu inleds det intensiva arbetet med att låta parken byta skepnad ännu en gång. Pumpor, gula löv och skräckrekvisita packas ner och in flyttar istället granar, tomtar och kilometervis med ljusslingor. Den 16 november är det premiär för Jul på Liseberg.

För mer information:

Julia Vasilis, 0705-32 84 07.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Relaterat innehåll

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum