Gå direkt till innehåll
95-åriga Evert Borstam klipper bandet innanför huvudentrén
95-åriga Evert Borstam klipper bandet innanför huvudentrén

Pressmeddelande -

Kalas hela helgen när Liseberg har premiär

I dag öppnade Liseberg och det blev en strålande start på sommarsäsongen med rosa matta, ballonger och såpbubblor. Klockan tolv stod ett gäng pigga och glada 95-åringar redo att klippa bandet och inviga säsongen – och Lisebergs 95-årsjubileum. Innanför grindarna väntar, förutom årets nyheter, kalasstämning hela helgen med ett schema fullspäckat av roliga aktiviteter och uppträdanden.

I dag klockan tolv släpptes årets första gäster in genom huvudentrén fram till det traditionsenliga invigningsbandet. Bandet klipptes av Evert Borstam, född 1923 och jämnårig med nöjesparken. Göteborgs, om inte Sveriges, piggaste och gladaste 95-åringar hade rekryterats för att förklara årets sommarsäsong öppen, vilket de gjorde med bravur.

En annan av de glada 95-åringarna var Ester Alléus som passade på att delade med sig av ett Lisebergsminne från förr:

– Det var ju väldigt roligt förr när vi gick och dansade på Liseberg. Folk hade ju ingen Tv på den tiden.

När bandet var klippt fortsatte förväntansfulla gäster in i parken på den rosa mattan i ett regn av såpbubblor och ballonger. Inne i parken väntade både nyheter och äldre favoriter. Slänggungan har i år både bytt plats och utseende. I själva verket är det en helt ny version av den populära karusellen som fått ta plats bredvid Tyrolen i södra området. Med fler säten och i ny skrud, men med samma sköna känsla, står den redo för snurriga åk hela sommaren.

Uppe i Lisebergstornet finner du nya glasscafét Chill factory. Här serveras härliga glasskreationer, milkshakes, sallader, grillade paninis, bakverk och espressokaffe.

Nytt för i sommar är även att Spökhotellet Gasten numera ingår i Stora Åkpasset, Allt-i-ett och Stora Guldpasset. Spökhotellet Gasten firar dessutom 20-årsjubileum i år.

Hela premiärhelgen bjuds det på kalas för att fira 95-årsjubileumet tillsammans med gästerna. Kaninlandet fylls med såpbubblor, morötter, godis och busiga aktiviteter. Den som blickar uppåt under dagen kan skymta Lisebergs kaninluftballong ute på en flygtur (om vädret tillåter). Under premiärdagarna ser du Samir & Viktor, Lasse Stefanz och Bröderna Lindgren. Ett storslaget fyrverkeri rundar av lördagskvällen – helt enligt traditionen. Se hela programmet.

Den nya berg- och dalbanan Valkyria väntas öppna senare i sommar. Årets sommarsäsong pågår 28 april till 30 september.

Filmmaterial från premiären hittar du bifogat nedan.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum