Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kaliffa till Live på Liseberg i augusti

Kaliffa har med sin solokarriär gjort stort avtryck på svenska hiphop- och reggaescenen de senaste åren. Förra sommaren satte han hela Sverige i gung med hitlåten Helt seriöst. I sommar kommer Kaliffa för första gången solo till Stora Scenen på Liseberg den 1 augusti. Först upp på scen under kvällen är indie- och folkpopartisten Jack Moy.

Kaliffa Karlsson, som har en lång karriär bakom sig med svenska ska- och reggaebandet Hoffmaestro, har sedan 2015 parallellt satsat på en solokarriär. De senaste åren har han imponerat på den svenska hiphop- och reggaescenen med sin egen musik. 2016 kom första soloalbumet Kalibreraren och under sommaren 2017 satte hitlåten Helt seriöst hela Sverige i gung. Sedan dess har Kaliffa turnerat runt om i landet och 1 augusti kommer Kaliffa för första gången i sin solokarriär till Liseberg och Stora Scenen 21.00.

Först ut: support av Jack Moy

Innan dess får Kaliffa support av Jack Moy som kickar igång kvällen. Sedan debutalbumet All Alone On A Monday 2014 har Jack Moy skapat en egen plats i musiksverige. Med sitt folkpop-influerade sound, sina genuina låttexter och säregna röst har denna brittsvenske artist skapat folklig musik, lätt att relatera till för många. Han har även blivit en hyllad liveakt på sina utsålda klubbspelningar där publiken sjunger med från första låten. 19.00 kliver han upp på Stora Scenen för att starta kvällen.

Klara för Live på Liseberg på Stora Scenen:

30 april Samir & Viktor

10 maj Icona Pop

11 maj Darin

12 maj De Vet Du & Joakim Lundell

25 maj Silvana Imam

30 maj Tove Lo

1 juni Mando Diao

6 juni Hollywood Vampires (US)

9 juni Queens of the Stone Age (US)

15 juni Pussy Riot (RU)

20 juni MC50 (US), support: The Nomads

27 juni The Offspring (US), support: No Fun At All

4 juli Daniel Norgren

5 juli Sabina Ddumba

12 juli The Sounds

25 juli Lena Philipsson

1 aug Kaliffa, support: Jack Moy

14 aug Bananarama (UK)

24 aug Union Carbide Productions

7 sep Säkert!

14 sep Kapten Röd

Ämnen

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum