Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kraftwerk gör Sverigespelning på Liseberg i sommar – i 3D

De innovativa elektropionjärerna Kraftwerk har sedan starten i början av 70-talet, med hjälp av ny teknik, utvecklat nya elektroniska sound och influerat flertalet olika genrer. Nästa år tar de sin omtalade 3D-show till Sverige igen och uppträder på Stora Scenen på Liseberg 30 augusti och därmed är första bokningen till Live på Liseberg 2019 satt.

Multimediaprojektet Kraftwerk startades 1970 av Ralf Hütter och Florian Schneider i Düsseldorf, Tyskland. Efter bara några år hade de nått internationella framgångar med sina banbrytande elektroniska ljudbilder och sitt experimenterande med robotteknik och tekniska innovationer. Visionärerna Kraftwerk skapade soundtracket för den digitala tidsåldern på 2000-talet. Deras unika kompositioner, med innovativa tekniker och digitala rytmer har utvecklat hela musikindustrin och influerat flertalet genrer såsom elektro, hiphop, techno och synthpop.

De senaste åren har Kraftwerk turnerat med sin 3D-konsert som bjuder på något utöver det vanliga. Showen tar med publiken på en resa över decennierna i en perfekt blandning av musik och performance art. I sina liveshower illustrerar Kraftwerk – som består av Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert, Falk Grieffenhagen – sin tro på ett ömsesidigt samspel mellan människa och maskin. I sommar kommer showen till Sverige, ­och Stora Scenen på Liseberg.

– Att kunna presentera den här showen på Stora scenen är fantastiskt. Kraftwerks 3D-show har besökt scener som Museum of Modern Art i New York, Operahuset i Sydney och varit headliner på alla festivaler av rang, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg. Mäktigt är bara förnamnet.

2014 tilldelades Ralf Hütter och hans tidigare partner Grammy Lifetime Achievement Award och januari 2018 fick Kraftwerk en Grammy för Best dance/electronic album, för deras 3-D The Catalogue.

Den 30 augusti 2019 är det dags för Kraftwerks 3D-show på Liseberg, något som de själva beskriver som ett sant "Gesamtkunstwerk” – ett allkonstverk. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum