Gå direkt till innehåll
Lisebergs vd tar över branschens viktigaste uppdrag

Pressmeddelande -

Lisebergs vd tar över branschens viktigaste uppdrag

Under en ceremoni i Orlando, Florida under tisdagsmorgonen tog Lisebergs vd Andreas Andersen över ordförandeskapet i IAAPA, den internationella branschorganisationen för nöjesparker och attraktioner. Under års tid kommer han leda den globala organisationen, som firar 100 år i år.

Under hela 2018 ska Andreas Andersen, utöver sina vanliga arbetsuppgifter som vd på Liseberg, arbeta för till branschens utveckling, världen över. Uppdraget som ordförande i IAAPA, The International Association of Amusement Parks and Attractions, är det tyngsta förtroendeuppdrag en nöjesparks-vd kan få.

Andreas Andersen har varit vd på Liseberg sedan 2011. Under hans ledarskap har Liseberg gjort flera omfattande investeringar, i syfte att säkra Lisebergs långsiktiga lönsamhet, däribland barnområdet Kaninlandet 2013 och berg- och dalbanan Helix 2014. Liseberg har också fått ja i kommunfullmäktige för att bygga vattenland och upplevelsehotell lagom till Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Men redan 2018 kommer nästa stora attraktionsnyhet att lanseras: berg- och dalbanan Valkyria, vars spektakulära konstruktion redan är under uppförande på Liseberg.

Under sitt år som ordförande i IAAPA kommer Andreas Andersen bland annat att arbeta för att sätta hållbarhetsfrågorna på kartan i den globala nöjesparksbranschen. Utöver att vara ordförande i IAAPA:s globala styrelse och presidium kommer Andreas Andersen också att leda en rad av IAAPA:s viktigaste strategiska processer.


– Jag har älskat den här branschen sedan jag var liten. Att nu ta över ordförandeskapet är mitt sätt att ge tillbaka och att bidra till att skapa goda förutsättningar för branschens framtid, säger Andreas Andersen.

Lisebergs tre senaste vd:ar har alla innehaft den prestigefulla posten. Boo Kinntorph (vd 1973–1993) var den förste icke amerikan att bli ordförande när han valdes 1993 medan Mats Wedin (vd 1993–2011) tog ordförandeklubban 2008. Att Liseberg nu får sin tredje IAAPA-ordförande är på alla sätt unikt.

– Det är ett tecken på hur viktigt IAAPA har varit för Lisebergs utveckling, säger Andreas Andersen.

För mer information och bokning av intervju, kontakta:

Julia Vasilis, informationschef, 0705-32 84 07

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum