Gå direkt till innehåll
Nu öppnar Sveriges bästa julmarknad

Pressmeddelande -

Nu öppnar Sveriges bästa julmarknad

Svenska folket har utsett Jul på Liseberg till Sveriges bästa julmarknad, enligt en Sifo-undersökning gjord av SJ. I dag öppnar nöjesparken pyntad med mer än fem miljoner juleljus, fem kilometer julgransgirlang och 1300 granar. Julmarknadens bodar står redo och på isbanan är det premiär av den klassiska baletten Svansjön. – Vackrare än någonsin, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

På fredag den 16 november klockan 16.00 slår portarna upp för årets Jul på Liseberg. Redan tidigt på morgonen tändes den 116 meter höga ljusjulgranen i Lisebergstornet för att nu lysa upp i vintermörkret hela vägen fram till nyårsafton. När svenska folket fick tycka till om vilken julmarknad de tycker bäst om hamnade Jul på Liseberg på första plats. Det visar en ny Sifo-undersökning som SJ genomfört, som underlag för en guide över Sveriges bästa julmarknader. Lisebergs vd Andreas Andersen är förväntansfull inför kvällens premiär:

– Varje år när vi öppnar Jul på Liseberg tänker vi, att nu kan det inte bli bättre. Men varje år har vi fel. Så är det också i år – årets Jul på Liseberg är större, mer påkostad och vackrare än någonsin säger Andreas Andersen

Utöver alla juleljus och den stämningsfulla atmosfären i nöjesparken är det den stora isbanan som gör att Liseberg är Sveriges mest attraktiva julmarknad. I år har Liseberg satsat mer än någonsin på julsäsongen och årets isshow. Den klassiska balettsagan Svansjön visas i helt ny tappning på isen. Till tonerna av Tjajkovskijs klassiska kompositioner väcks kärlekshistorien till liv på isen, med några av Sveriges främsta konståkare. Bakom sjön där sagan utspelar sig på isen, tornar det stora slottet innanför slottsstaketet. Med hjälp av videomapping, videoprojektioner, mot Stora Scenen skapas en miljö som lever vidare till den klassiska musiken, även när isbaletten inte visas.

Runt 15 miljoner kronor har satsats på årets julsäsong, videoprojektionerna och den nya isbaletten. Allt för att skapa den sagolika miljön runt isbanan. Jul på Liseberg har öppet 16–18, 23–25 och 29–30 november samt 1–2, 5–9, 11–23 och 26–30 december.

För mer information kontakta:

Ebba Källeskog, pr-ansvarig Liseberg: ebba.kalleskog@liseberg.se eller 0725-22 27 30

5-i-topp - Sveriges bästa julmarknader

1. Jul på Liseberg, Göteborg
2. Skansens julmarknad, Stockholm
3. Stortorgets julmarknad, Gamla Stan, Stockholm
4. Jamtli julmarknad, Östersund
5. Taxinge slotts julmarknad, Nykvarn

Källa: SJs Sifo-undersökning, 1274 respondenter, riksrepresentativt urval.

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 23–28 oktober 2018.

Totalt intervjuades 1274 personer i åldern 16-79 år.

Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Allt du behöver veta om Jul på Liseberg

Öppetdagar: 16–18, 23–25 och 29–30 november samt 1–2, 5–9, 11–23 och 26–30 december.

Entré: 110 kr (barn under 110 cm går in gratis)

Allt-i-ett (entré + åkpass): 265 kr

Antal öppna attraktioner: 30

Mängd konstsnö i parken: 3 ton

Antal granar: 1300

Antal ljus: Mer än 5 miljoner (varav 80% är LED-lampor)

Kilometer julgransgirlang: 5 kilometer

Höjd på julgran: 116 meter

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Relaterat innehåll

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum