Gå direkt till innehåll
OMD åker med Liseberg mot nya höjder

Pressmeddelande -

OMD åker med Liseberg mot nya höjder

Liseberg är inne i ett stort förändringsarbete med ett förbättrat erbjudande och översyn av sin kommunikation och samtliga digitala plattformar. I samband med detta har en mediebyråupphandling genomförts där valet föll på OMD i Göteborg. Ett starkt lokalt förankrat team som uppvisade en strategisk förståelse för Lisebergs affär.

Liseberg i Göteborg är ett av Sveriges starkaste varumärken och är med drygt tre miljoner gäster om året Sveriges mest besökta resmål. Liseberg står inför en rad spännande utmaningar med bl a lanseringen av Valkyria, den största satsningen i parkens historia, under 2018. Samtidigt pågår ett långsiktigt arbete för att utveckla parken till en året runt-destination där man planerar inviga ett helt nytt tematiserat vattenland och familjehotell i direkt anslutning till den nuvarande parken.

− Liseberg har haft en stark utveckling de sista åren, men är fortsatt på en förändringsresa där vi utvecklar vårt upplevelseerbjudande och vårt varumärkesarbete på flera fronter. Som ett led i detta arbete har vi sett över de samarbetspartners vi har med oss på denna resa, säger Robert Arvidsson, Marknadschef på Liseberg.

Som ett led i detta arbete genomför Liseberg en översyn av sin marknadskommunikation och sin digitala plattform, där utvärdering av mediebyråsamarbete varit en central del. Under hösten genomfördes därför en upphandling i flera steg, där valet föll på OMD i Göteborg.

- Vårt behov av att ständigt utveckla vår kommunikation ställer krav på våra samarbetspartners. OMD presenterade ett starkt lokalt team med hög kompetens inom digital kommunikation och en god strategisk förståelse för vår affär, säger Lisa Müller, Marknadskommunikationschef på Liseberg och ansvarig för samarbetet.

− De senaste åren har vi haft ett starkt fokus på att skapa en fullservicebyrå i Göteborg med såväl senior strategisk kompetens som specialister inom traditionella och digitala medier. Förtroendet att få vara med och utveckla ett av Västsveriges absolut starkaste varumärken visar att OMD är en aktör att räkna med i regionen, säger Daniel Roos, ansvarig för OMD Göteborg.

Samarbetet påbörjas i januari 2018.

För mer information:

Lisa Müller, Marknadskommunikationschef, 072-252 78 42 , lisa.muller@liseberg.se

Daniel Roos, ansvarig för OMD Göteborg, 0704-10 59 42, daniel.roos@omd.com

Om OMD

OMD är en integrerad mediebyrå som fokuserar på insikter, idéer och resultat. Vi har omkring 110 medarbetare på kontoren i Stockholm och Göteborg. OMD är en del av den globala mediebyråkoncernen Omnicom Media Group.

Ämnen

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum