Gå direkt till innehåll
Schyst fisk på Lisebergs restauranger

Pressmeddelande -

Schyst fisk på Lisebergs restauranger

Sju av tio svenskar, 68 procent, tycker att det är viktigt att fisken är miljömärkt när de väljer maträtt på restaurang. Det visar en ny Sifoundersökning beställd av Marine Stewardship Council, MSC. Liseberg har sedan några år tillbaka arbetat med MSC-certifiering och i sommar är hela elva av Lisebergs restauranger MSC-märkta.

Nästan tre av tio, 28 procent, tycker att det är mycket viktigt att fisken på restaurangen är miljömärkt och 40 procent tycker att det är ganska viktigt. Var tredje, 32 procent, tycker inte att det är viktigt.

Många förutsätter att fisken de beställer på restaurang är fångad på ett hållbart sätt. Hela 63 procent svarade att de alltid eller ibland förutsätter detta. Nästan fyra av tio, 37 procent, svarade att de sällan eller aldrig förutsätter att fisken är hållbart fångad.

På Liseberg har man arbetat med MSC-certifiering sedan några år tillbaka. Arbetet startades och har drivits av medarbetare som engagerat sig i frågan. Från sex certifierade restauranger förra året har man i år nått elva MSC-certifierade enheter.

– Vi på Liseberg tycker att det är en självklarhet att bidra till ett hållbart fiske. Därför strävar vi efter att ge våra gäster MSC-märkta produkter i så hög utsträckning som möjligt. Detta är mycket uppskattat av både gäster och personal, säger Luan Hani, restaurangchef på Liseberg.

MSC:s miljömärkning syftar till att göra det enkelt för restauranggästen att välja fisk som kommer från hållbara bestånd och fiskas med hållbara metoder. Certifieringen bygger på standarder som utformats i samråd med oberoende experter, forskare, industrin och miljöorganisationer. Granskningen utförs av externa experter som är oberoende till både MSC och de fisken som vill miljömärkas.

På Lisebergs restauranger kan du hålla utkik efter MSC:s miljömärke i menyn. Följande enheter är MSC-certifierade:

Café Taube

Hamnkrogen

Järnvägsrestaurangen

Lisebergs Wärdshus

Riksrätten

Rondo

Skeppsmagasinet

Spökbaren Gasten

Stjärnornas krog

Trebello

Tyrolen


För mer information om MSC-certifiering på Liseberg kontakta:

Ebba Källeskog, Press och PR-ansvarig Liseberg, 031-733 01 27, ebba.kalleskog@liseberg.se

För mer information om MSC och Sifo-undersökningen kontakta:

Linda Sörnäs, kommunikationschef MSC Skandinavien och Östersjöregionen, 073-802 25 03, linda.sornas@msc.org
Louise Valentin, marknadsutvecklare MSC Sverige, 070-513 99 86, louise.valentin@msc.org

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum