Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

The Offspring (US) klara för Live på Liseberg

Nöjesparken fyller på med artister för sommarens Live på Liseberg. Näst ut är The Offspring (US) – den punkrockande kvartetten och MTV-fenomenet som blåste liv i punken på 90-talet. Senast 1999 spelade de på Liseberg och nu kommer de återigen till Stora Scenen. Först blir det support av det svenska skatepunkbandet No Fun At All som inleder kvällen, den 27 juni.

The Offspring, som startades 1983, slog igenom stort 1994 med Smash: bandets tredje album. De tog punken tillbaka till de breda massorna och låtar som Self-Esteem och Gotta get away blev stora hits på MTV och topplistorna.

The Offsprings platta Americana blev bandets mest framgångsrika platta, med kända singlar som Pretty fly for a white guy och Your’re gonna go far, kid. Hits som ingen med tv-kanalen MTV under 90- och 00-talet kan ha missat. Det blir en minst sagt nostalgisk konsert för många framför Stora Scenen.

Bandet består av frontsångaren Dexter Holland, basisten Greg K., gitarristen Noodles och trummisen Pete Parada. De har flera gånger tidigare spelat i Sverige.

– Senast The Offspring spelade på Liseberg var 1999, på Stora Scenen, säger Per Alexandersson, Lisebergs underhållningschef. Det blir en favorit i repris, nu nästan 20 år senare.

Innan The Offspring går upp på Stora Scenen igen får de support av det svenska bandet No Fun At All. Sedan starten 1991 etablerade NFAA sig som ett av Sveriges största skatepunkband, med älskade album som No straight angles och Out of bounds. 1994 öppnade de för The Offspring i Göteborg och nu är det dags igen! Lagom till konserten i juni släpper de dessutom nytt album. Kl 19 står de redo på Stora Scenen för att kickstarta kvällen innan The Offspring går upp kl 21.

Klara för Live på Liseberg på Stora Scenen:

25 maj Silvana Imam

9 juni Queens of the Stone Age (US)

27 juni The Offspring (US), support: No Fun At All

7 sep Säkert!

14 sep Kapten Röd

Ämnen

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum