Gå direkt till innehåll
Underhållning på blodigt allvar på Liseberg

Pressmeddelande -

Underhållning på blodigt allvar på Liseberg

På Liseberg har ett underligt cirkussällskap flyttat in. För de udda figurerna på Cirkus Bisarr är underhållning mer än bara skratt och förtjusta tillrop. Det är på blodigt allvar. Något väntar på dig bland slitna tältdukar och blinkande ljusslingor, något olustigt som får det att krypa längs med ryggraden. När du väl gått in kanske du inte kommer ut igen.

I år blir det mer skräck än någonsin under Halloween på Liseberg, som har premiär 12 oktober. Årets stora skräcknyhet är Cirkus Bisarr, ett stort skräckområde fyllt av underhållning som får det att vända sig i magen, samt en och annan elak clown.

– På Cirkus Bisarr vet man aldrig vad som väntar, men det blir något utöver det vanliga, säger Sandra Leiknes, skräckproducent på Liseberg. Clowner och balansen mellan skratt och skräck är ett tacksamt tema och något som många tycker är obehagligt. Känslan av att något på cirkusen iakttar dig gör att skrattet fastnar i halsen.

Några andra som återser dagens ljus, eller snarare mörker, är zombies. Bygget av den nya berg- och dalbanan Valkyria lyckades inte utrota dessa ljusskygga varelser. Skräckhuset Zombie, i området Distrikt Z öppnar återigen i Myter och legender-området vid Balder, Loke och Valkyria.

– Skräckområdena utomhus skiljer sig från skräckhusen; här är du mer oskyddad och upplevelsen kommer närmare, fortsätter Sandra. Runt 200 aktörer anställs för att skrämmas i skräckhusen och skräckområdena.

Nytt för i år är även en skräcktematiserad attraktion för de yngre och mindre vågade. I skräckattraktionen Shocker får du uppleva allt från skelett och blodiga operationssalar till fängelsehålor och monster, på säkert avstånd sittandes i en bur som rör sig genom attraktionen.

Även om det finns gott om skräck för den som vill och vågar, så behöver ingen vara orolig över att besöka parken. Det finns även gott om familjevänliga områden fulla med höstmys, hisnande åkturer i attraktionerna och såklart bus och godis.

– Besökarna väljer själva vilka områden de vill besöka och hur skrämda de vill bli, säger Lotta Carlsbogård, chef över Konstnärlig ledning på Liseberg. Men en stark Halloweenupplevelse utlovas till alla!

Halloweenkänslan börjar redan vid entrén. Hela parken byter om till höstskrud och pyntas full med fågelskrämmor och pumpor – 100 ton för att vara exakt.

Halloween på Liseberg 2018

Öppetdagar: 12–14, 19–21 och 26–31 okt samt 1–4 nov.
Öppna attraktioner: 38
Skräckupplevelser: 4 skräckhus och 1 skräckattraktion
Skräckområden: 2 skräckområden och flera mystiska, rysligt mysiga områden för de yngre.
Antal skräckaktörer: 200
Ton pumpor: 100 (ca 25 000 st)
Uppskattat antal besökare: 250 000

Biljetterna till årets Halloween på Liseberg släpps nästa vecka på liseberg.se.

Ämnen

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum