Gå direkt till innehåll
Göran Dyrssen, Erik Olsson, Hans-Peter Edh och Håkan Paaske i Dylansällskapet på Intiman. Foto Emmalisa Pauly.
Göran Dyrssen, Erik Olsson, Hans-Peter Edh och Håkan Paaske i Dylansällskapet på Intiman. Foto Emmalisa Pauly.

Pressmeddelande -

Dylansällskapet – premiär för dramakomedi om några mäns kärlek till Bob Dylan!

Fredag 16 mars har Dennis Magnussons dramakomedi Dylansällskapet premiär på Intiman. Vi möter Markus, Konrad, Bror och Erik som träffas tre gånger om året för att prata om deras husgud – Bob Dylan. De lagar mat, dricker vin och dyrkar idolen. Allt i livet kan förklaras med en Dylanlåt.

För regin står Anders Lundorph, som tidigare satt upp Direktören för det hela och Angels in America på Malmö Stadsteater. Nu är han tillbaka med en pjäs om manlig vänskap och kärleken till Bob Dylan som följer männen genom livet, genom skilsmässor, medelålderskriser, nya kärlekar, och oväntade dödsfall:

– Det är alltid härligt när det kommer en komedi skriven i vår egen tid, det sker inte så ofta, säger Anders Lundorph. De fyra medelålders männen vi möter i pjäsen kan sägas ha stannat i tiden då de hade det som bäst. De har fastnat i den perioden då de toppade, när de trodde de kunde revolutionera världen. Ju mer de läser, lyssnar och snackar om Bob Dylan känner de att Dylans coolhet färgar av sig på dem. De har stannat upp i en dröm, men verkligheten och livet och döden bankar på.

I rollerna: Göran Dyrssen, Hans-Peter Edh, Erik Olsson och Håkan Paaske.

Kontakta gärna mig för intervjuer med skådespelare och regissör. Läs mer om föreställningen, skådespelare och konstnärligt team i det bifogade materialet.

Föreställningsbilder finns för nedladdning på https://www.malmostadsteater.se/press

Dylansällskapet spelas på Intiman 16 mars – 5 maj 2018.

Med vänlig hälsning,
Carin Hebelius, pressansvarig
0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

DYLANSÄLLSKAPET
Av Dennis Magnusson

Premiär på Intiman 16 mars 2018

Förlag: Colombine Teaterförlag

Regi: Anders Lundorph
Scenografi och kostym: Nicolaj Spangaa
Ljus: Mads Lindegaard
Mask: Åsa Trulsson

I rollerna

Markus – Håkan Paaske
Konrad – Göran Dyrssen
Bror – Hans-Peter Edh
Erik – Erik Olsson

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion som även omfattar Unga Teatern.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi

Malmö Stadsteater vill vara en teater som engagerar, underhåller och berör alla Malmöbor.

Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande stadsteatrar och sätter upp cirka femton produktioner per år. Repertoaren både speglar det nya Malmö och håller de klassiska mästerverken levande. Vi vill vara en teater som engagerar, underhåller och berör.

Teatern har en fast skådespelarensemble och spelar på framförallt tre scener; Hipp, Intiman och Studion. Huvudscenen Hipp är inrymd i den anrika cirkusbyggnaden Hippodromen mitt i centrala Malmö. Teaterns något mindre scen Intiman ligger i anslutning till Operan på Östra Rönneholmsvägen. Högst upp i Hipphuset hittar du vår minsta scen Studion som även inrymmer Malmö Stadsteaters verksamhet för barn och unga.

MALMÖ STADSTEATER
Kalendegatan 12
20010 Malmö
Sweden