Gå direkt till innehåll
Sandra Stojiljkovic och Susanne Karlsson i komedin Fly me to the moon. Foto: Emmalisa Pauly
Sandra Stojiljkovic och Susanne Karlsson i komedin Fly me to the moon. Foto: Emmalisa Pauly

Pressmeddelande -

Fly me to the moon – premiär för hisnande svart komedi på Intiman

Fredag 2 februari har komedin Fly me to the moon premiär på Intiman. Vi möter Frida och Ljiljana, två medelålders kvinnor som jobbar i hemtjänsten. De tar hand om en 84-årig man som älskar Frank Sinatra och spelar på hästar. En dag blir han oväntat kvar på toaletten och det kommer att dröja innan han får användning för sina pensionspengar…

Prisbelönade nordirländska dramatikern Marie Jones komedi Fly me to the moon är nyöversatt och omarbetad till att nu utspela sig i Malmö. För regin står Maria Löfgren, som tidigare satt upp publiksuccén Ottar och kärleken på Intiman. Nu är hon tillbaka med en en rolig, varm och vass pjäs om drömmen om ett bättre liv:

– I Fly me to the moon porträtteras två kvinnor som vi sällan ser på teaterscenen, hemtjänstarna Frida och Ljiljana som i sin längtan efter pengar måste pröva sin moral. Det här är klassdramatik på riktigt! Det är en hisnande roadmovie inom fyra väggar som kör mot avgrundens rand, lite som Thelma och Louise, säger regissören Maria Löfgren.

I de båda huvudrollerna syns Susanne Karlsson som Frida, och Sandra Stojiljkovic som Ljiljana. Medverkar gör också Lars-Göran Ragnarsson.

Kontakta gärna mig för intervjuer med skådespelare och regissör. Läs mer om föreställningen, skådespelare och konstnärligt team i det bifogade materialet. Föreställningsbilder finns för nedladdning på https://www.malmostadsteater.se/press

Fly me to the moon spelas på Intiman 2 februari – 7 april 2017.

Med vänlig hälsning,

Carin Hebelius, pressansvarig
0702-274238, carin.hebelius@malmostadsteater.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion som även omfattar Unga Teatern.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi

Malmö Stadsteater vill vara en teater som engagerar, underhåller och berör alla Malmöbor.

Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande stadsteatrar och sätter upp cirka femton produktioner per år. Repertoaren både speglar det nya Malmö och håller de klassiska mästerverken levande. Vi vill vara en teater som engagerar, underhåller och berör.

Teatern har en fast skådespelarensemble och spelar på framförallt tre scener; Hipp, Intiman och Studion. Huvudscenen Hipp är inrymd i den anrika cirkusbyggnaden Hippodromen mitt i centrala Malmö. Teaterns något mindre scen Intiman ligger i anslutning till Operan på Östra Rönneholmsvägen. Högst upp i Hipphuset hittar du vår minsta scen Studion som även inrymmer Malmö Stadsteaters verksamhet för barn och unga.

MALMÖ STADSTEATER
Kalendegatan 12
20010 Malmö
Sweden