Gå direkt till innehåll
Ensemblen i Vinnaren tar allt. Grafisk form: Oskar Svensson
Ensemblen i Vinnaren tar allt. Grafisk form: Oskar Svensson

Pressmeddelande -

Medborgarbandet och Malmö Stadsteater bjuder in till pressmöte inför världspremiären av VINNAREN TAR ALLT!

Vinnaren tar allt är ett unikt samarbete mellan Malmö Stadsteater och Medborgarbandet, ett allkonstverk i utsvängd kostym med demokrati och medborgarskap i zenit. På scen står ett stort kollektiv av kreatörer, med artister som Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob Hund), Kristin Amparo, Moto Boy och den sydafrikanska hiphopartisten Kanyi Mavi. Tillsammans framför kollektivet föreställningen Vinnaren tar allt med texter av många framstående text- och musikskapare som bl a Gertrud Larsson, Åsa Asptjärn, Athena Farrokhzad, Emil Jensen och många många fler. Det blir en episodisk show med modern och tidlös musik, skådespel och akrobatik, ord och dans.

VÄLKOMMEN PÅ PRESSMÖTE ONSDAG 28 FEBRUARI kl 11 på HIPP, Kalendegatan 12 i Malmö. Vi bjuder på exklusiva smakprov ur föreställningen Vinnaren tar allt.

Vinnaren tar allt regisseras av Hugo Hansén som menar att föreställningen är helt unik på många sätt:

– Artisterna i föreställningen har ett helt eget artistskap och har skrivit sina egna låtar, förvisso på tematiken till föreställningen men det är artisternas säregna uttryck som tas till vara. Och det är ovanligt. Detta i kombination med låttexter och spelscener skrivna specifikt för den här föreställningen av en mängd olika människor. Vinnaren tar allt är som en slags väv av många olika människors röster. Min uppgift är att skapa ett gemensamt tak för de här rösterna, och frambringa ett bra dynamiskt tryck så att det blir en sevärd och njutbar upplevelse. Jag hoppas att publiken får med sig ett embryo av hopp efter att de sett föreställningen. Ett embryo av tankar, och att de känner sig manade att tala för demokratin, att tänka igenom sina val och gå och rösta. Det är ändå valår, säger regissören Hugo Hansén.

Medborgarbandet är en rörelse som vill få människor, särskilt unga, att prata mer om demokrati, vad det innebär att vara medborgare och vikten av att bry sig om vårt samhälle. Att se att genom deltagande, kultur och gemenskap kan vi förändra samhället. Initiativet till rörelsen kommer från artisten Nina Persson och projektledaren Gudrun Hauksdottir.

– Vi vill ge våra unga, Sveriges nya väljare, framtidstro. Vi vill ge dem styrka att påverka nu och vilja vara medskapare till sin egen framtid, säger Nina Persson.

Medverkande artister, skådespelare, musiker och konstnärligt team finns på plats under pressmötet, visar några scener ur föreställningen och ställer upp för intervjuer.

Mer information om uppsättningen och alla medverkande hittar du i bifogat dokument. Vinnaren tar allt har världspremiär på Hipp 9 mars 2018.

Hjärtligt välkommen!

OSA gärna till Carin Hebelius (Malmö Stadsteater) eller Helena Iles (Medborgarbandet)

Carin Hebelius, 0702-27 42 38, carin.hebelius@malmostadsteater.se
Helena Iles, 0739-80 52 51, helena@iles.se

VINNAREN TAR ALLT

Världspremiär på Hipp, Malmö Stadsteater, 9 mars 2018

En samproduktion mellan Malmö Stadsteater och Medborgarbandet

Medverkande Kristin Amparo, Sven Boräng, Moto Boy, Li Brådhe, Mari Götesdotter, Kanyi Mavi, Ashtar Muallem, Nina Persson, Angelica Radvolt, Magdi Saleh, Sakib Zabbar, Thomas Öberg.
Musiker Laszlo Dancs, Oscar Johansson, Nadia Hamouchi, Oskar Humlebo och Amanda Savbrant.

Regi Hugo Hansén
Idé och koncept Nina Persson och Gudrun Hauksdottir
Scenografi och kostym Helle Damgård
Koreografi Ambra Succi
Kapellmästare Oscar Johansson
Ljus Michael Breiner, Christoffer Gulløv
Ljud Anders Ekstedt
Mask Siv Nyholm

Text och musik

Gertrud Larsson – Text
Åsa Asptjärn – Text
Athena Farrokhzad – Text
Carolin Dahlman – Text
Felicia Mulinari – Text
Nina Persson – Text
Anna Kölén – Text
Maja Karlsson – Text

Emil Jensen – Text och musik
Jenny Wilson – Text och musik
Conakry – Text och musik
Thomas Öberg – Text och musik
Kristin Amparo – Text och Musik
Kanyi Mavi – Text och musik
Joy M’Batha – Text och musik
Panda da Panda – Text och musik

Oscar Johansson – Musik
Mattias Joko – Musik
Alexander Wiebelt – Musik

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion som även omfattar Unga Teatern.

Kontakter

Carin Hebelius

Carin Hebelius

Presskontakt Kommunikatör/pressansvarig 0702 274238

Anette Zetterlund

Presskontakt t f VD Ekonomi

Relaterat innehåll

Malmö Stadsteater vill vara en teater som engagerar, underhåller och berör alla Malmöbor.

Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande stadsteatrar och sätter upp cirka femton produktioner per år. Repertoaren både speglar det nya Malmö och håller de klassiska mästerverken levande. Vi vill vara en teater som engagerar, underhåller och berör.

Teatern har en fast skådespelarensemble och spelar på framförallt tre scener; Hipp, Intiman och Studion. Huvudscenen Hipp är inrymd i den anrika cirkusbyggnaden Hippodromen mitt i centrala Malmö. Teaterns något mindre scen Intiman ligger i anslutning till Operan på Östra Rönneholmsvägen. Högst upp i Hipphuset hittar du vår minsta scen Studion som även inrymmer Malmö Stadsteaters verksamhet för barn och unga.

MALMÖ STADSTEATER
Kalendegatan 12
20010 Malmö
Sweden