Gå direkt till innehåll
Chalmerselev har unikt examensarbete mitt i Nordstan 29 april

Pressmeddelande -

Chalmerselev har unikt examensarbete mitt i Nordstan 29 april

Hur kan man få en oas av lugn mitt i en handelsplats där det myllrar av ljud och människor? Det svaret får du som besöker Nordstan den 29 april. Upplev hur det känns att traska genom en pappersskog gjord av "up-cyclat" papper från Feet First!  Därefter sitter besökaren ner en stund och fyller i ett frågeformulär om sin känsla. Resultatet av känsloinformationen samlas sedan in av Therese Svensson som har detta som sitt examensarbete.

-Jag ville göra ett projekt som syns för många. Det vanliga är att en arkitektstudent gör ett hypotetiskt designprojekt som examensarbete, och jag ville helt enkelt prova något som för mig är nytt, säger Therese Svensson.

Tanken med denna konstellation är att samtidigt som jag gör mitt examensarbete bidrar besökarna till att sätta ett större fokus på mänskligt välbefinnande i vår framtids hållbara stad. Therese tycker att arkitektur är viktigt och att det påverkar oss så mycket, ofta omedvetet. Därför är det viktigt att den gör det på ett positivt sätt i en hållbar och bra stadsutveckling. 

-Det är vad jag forskar i genom den här installationen. Människans välmående är lika viktigt för framtiden som planetens, och jag tror att det ger varandra.

För mer information kontakata 

Therese Svensson

Tel: 0703627389

Mail:thesven@student.chalmers.se

Ämnen

Regioner


Nordstan är Sveriges ledande affärscentrum med 30 miljoner besökare på 70 000 kvm handel och en omsättning på 4,4 miljarder kronor inklusive moms per år.

Kontakter

Anna Gustafsson

Anna Gustafsson

Presskontakt Tf. Presskontakt +46 70 710 74 12

Nordstan - Sveriges ledande affärscentrum

Nordstan är Sveriges ledande affärscentrum med ca 29 miljoner besökare och en omsättning på 4,4 miljarder kronor inklusive moms per år. 200 butiker, restauranger, banker och hotell på en yta av 320 000 kvm mitt i centrala Göteborg. För mer information besök www.nordstan.se

Nordstan
Götgatan 10
411 05 Göteborg
Sweden