Gå direkt till innehåll
Göteborg Filmfestival öppnar pop up-bio i Nordstan 25-31 januari

Pressmeddelande -

Göteborg Filmfestival öppnar pop up-bio i Nordstan 25-31 januari

Göteborg Film Festival kickar igång för 42:a gången med filmvisningar runtom i staden. I år fyller Sveriges äldsta och mest anrika filmbolag SF Studios 100 år och det vill Göteborg Film Festival fira med att bjuda på svensk film.

I ett samarbete med Nordstan, öppnas en tillfällig pop up-biograf mitt på Nordstadstorget, där ett urval av SF Studios mest älskade klassiker kommer visas, dagligen 25-31 januari, helt gratis.

-Vi är oerhört glada att kunna bjuda våra besökare på en bit av Göteborg Filmfestival, samtidigt är vi väldigt stolta att vara samarbetspartner till ett så fantastiskt event, säger Ulrika Carlsson, VD Nordstan.

Under en veckas tid kommer pop-up biografen i Nordstan visa film ur SF:s 100-åriga filmarkiv med tre till fyra visningar per dag.

På vardagarna blir det lunchbio, perfekt för att ta med sin matlåda och slå sig ner i en av biostolarna. På helgerna visas det barnfavoriter från Astrid Lindgrens berättelser och varje dag avslutas med en kvällsvisning.

Göteborg Film Festival: Nordens största filmfestival och en av världens största publikfestivaler startade 1979 med mottot att ta hela världen till Göteborg och samtidigt vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Under en vecka visas ca 450 filmer från ett 80-tal länder för cirka 160 000 besökare.

För exakta tider och filmer, vänligen se programmet i Nordstan:

https://goteborgfilmfestival.se/gratis-filmkalas-pa-biograf-nordstan/

För mer information kontakta:

Ulrika Carlsson, VD Nordstan

031-700 86 52

ulrika.carlsson@nordstan.se

Andreas Degerhammar, Kommunikationschef Göteborg Film Festival

0707-61 38 05

andreas.degerhammar@goteborgfilmfestival.se

Ämnen

Regioner


Nordstan är Sveriges ledande affärscentrum med 30 miljoner besökare på 70 000 kvm handel och en omsättning på 4,4 miljarder kronor inklusive moms per år.

Kontakter

Anna Gustafsson

Anna Gustafsson

Presskontakt Tf. Presskontakt +46 70 710 74 12

Nordstan - Sveriges ledande affärscentrum

Nordstan är Sveriges ledande affärscentrum med ca 29 miljoner besökare och en omsättning på 4,4 miljarder kronor inklusive moms per år. 200 butiker, restauranger, banker och hotell på en yta av 320 000 kvm mitt i centrala Göteborg. För mer information besök www.nordstan.se

Nordstan
Götgatan 10
411 05 Göteborg
Sweden