Gå direkt till innehåll
Kriminalvården visar upp sin verksamhet på Nordstan 15-18/2

Pressmeddelande -

Kriminalvården visar upp sin verksamhet på Nordstan 15-18/2

Mycket av Kriminalvårdens arbete är, av naturliga skäl, obekant för många. De allra flesta vet inte mer än vad de läser på webben och i tidningar, eller ser på tv. Detta vill de ändra på och visar under fyra dagar upp sin verksamhet mitt i Nordstan, samtidigt som man rekryterar nya medarbetare.

Kriminalvården är Sveriges fjärde största myndighet med cirka 10 000 medarbetare. Myndighetens viktigaste uppdrag är att verkställa straff och minska återfall i brott,  helt enkelt att göra samhället tryggare.

Medarbetare från Kriminalvården finns på plats för att besvara frågor och berätta om sina respektive jobb. En av dem är Sven-Johan Dahlstrand, chef för kompetenscenter i Göteborg.Han hoppas att utställningen kan locka framtida medarbetare.

-Kriminalvården har ett angeläget uppdrag – att bryta den onda cirkeln för våra klienter. I Nordstan hoppas vi få träffa potentiella framtida arbetskollegor, säger Sven-Johan Dahlstrand.

Provsitt en av Kriminalvårdens transportbilar, se hur en fotboja fungerar, upplev en autentiskt uppbyggd cell eller gör provet som visar om du passar som kriminalvårdare.

-Många är nyfikna på vår verksamhet. Nu finns möjligheten att träffa oss och få svar på sina frågor, säger Sven-Johan Dahlstrand. 

Var: Nordstadstorget

När: 15-18 februari

Tid: tors-fre 10-20 lör-sön 10-18

För mer information vänligen kontakta:

Gustav Borg, pressekreterare  0768-21 36 00 r gustav.borg@kriminalvarden.se

Ämnen

Regioner


Nordstan är Sveriges ledande affärscentrum med 30 miljoner besökare på 70 000 kvm handel och en omsättning på 4,4 miljarder kronor inklusive moms per år.

Kontakter

Anna Gustafsson

Anna Gustafsson

Presskontakt Tf. Presskontakt +46 70 710 74 12

Nordstan - Sveriges ledande affärscentrum

Nordstan är Sveriges ledande affärscentrum med ca 29 miljoner besökare och en omsättning på 4,4 miljarder kronor inklusive moms per år. 200 butiker, restauranger, banker och hotell på en yta av 320 000 kvm mitt i centrala Göteborg. För mer information besök www.nordstan.se

Nordstan
Götgatan 10
411 05 Göteborg
Sweden