Gå direkt till innehåll
Beatrice Fihn  Årets Göteborgare 2018. Foto: ICAN
Beatrice Fihn Årets Göteborgare 2018. Foto: ICAN

Pressmeddelande -

Nobelpristagare blir Årets Göteborgare på Nordstan 11/12

Beatrice Fihn, generalsekreterare för kampanjen och antikärnvapenorganisationen ICAN, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, blir årets Göteborgare. ICAN belönades med Nobels Fredspris 2017. Beatrice är född och uppväxt i Göteborg med internationella studier i bagaget. I ett av årets mest uppmärksammade sommarprogram i Sveriges Radio, berättade hon om sitt samhällsengagemang som har lett till att en majoritet av FN:s medlemsländer antog ett förbud mot kärnvapen.

Beatrice blir Årets Göteborgare, på scenen i Nordstan tisdag den 11 december kl. 15.00 – 16.00. Ceremonin direktsänds i SR P4 Göteborg.

Utmärkelsen Årets göteborgare är en hederstitel som tilldelas den göteborgare som under året särskilt utmärkt sig och gjort något berömvärt som många haft glädje av och kunnat känna stolthet över.

Årets Göteborgare, som har utsetts varje år sedan 1993 är ett samarbete mellan SR Göteborg, Göteborg & Co samt Göteborgs-Tidningen.  Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma och uppmuntra någon göteborgare som under året på ett särskilt framträdande sätt gjort något positivt och som glädjer och tilltalar göteborgarna. Årets Göteborgare skall:

  • ha gjort något gott, positivt som betytt mycket för många.
  • vara en innerlig, godhjärtad och uppmärksammad person.
  • vara född i Göteborg - eller någon annanstans.
  • vara en god ambassadör för Göteborg

Juryns motivering:

Redan hemma i Angered föddes det samhällsengagemang som gjort Beatrice Fihn till en internationell maktfaktor. Med obändig energi kämpar hon för en tryggare värld. Nobels fredspris till kampanjen ICAN gör kärnvapenmakter nervösa och får många att höja rösten för att befria mänskligheten från det undergångshot vi levt under i mer än 70 år. Beatrice Fihn är en värdig Årets Göteborgare 2018.

För mer information Vänligen kontakta Stefan Gadd, presschef Göteborg & Co


+46 (0)31-3684030

stefan.gadd@goteborg.com




Ämnen

Regioner


Nordstan är Sveriges ledande affärscentrum med 30 miljoner besökare på 70 000 kvm handel och en omsättning på 4,4 miljarder kronor inklusive moms per år.

Kontakter

Anna Gustafsson

Anna Gustafsson

Presskontakt Tf. Presskontakt +46 70 710 74 12

Nordstan - Sveriges ledande affärscentrum

Nordstan är Sveriges ledande affärscentrum med ca 29 miljoner besökare och en omsättning på 4,4 miljarder kronor inklusive moms per år. 200 butiker, restauranger, banker och hotell på en yta av 320 000 kvm mitt i centrala Göteborg. För mer information besök www.nordstan.se

Nordstan
Götgatan 10
411 05 Göteborg
Sweden