Gå direkt till innehåll
Allt för sjön pågår 7-15 mars på Stockholmsmässan.
Allt för sjön pågår 7-15 mars på Stockholmsmässan.

Pressmeddelande -

Allt för sjöns scenprogram – ett smörgåsbord för båtälskare

Den 7-15 mars är det åter dags för Sveriges största båtmässa Allt för sjön att fylla Stockholmsmässans hallar med de allra senaste båtnyheterna och allt för den marina livsstilen. I år blir det extra stort fokus på hållbarhet och miljö, elbåtarna tar större plats och inte minst så bjuds besökarna på ett fullmatat föreläsningsprogram på Marina scenen. Bland profilerna som dyker upp där märks bland andra entreprenören Björn Ulvaeus, journalisten Folke Rydén, båtprofilen Sven Yrvind och Svenska seglarförbundets förbundsdirektör Marie Björling Duell.

Allt för sjön storsatsar i år på spännande föredragshållare alla mässans dagar på Marina scenen. Scenprogrammet täcker det mesta när det gäller båtar och båtliv ­– det finns något för alla.
– I år tar vi ett krafttag när det gäller scenprogrammet på en gemensam scen vi döpt till Marina scenen. Det finns en enorm bredd i programmet, med allt från klassiska båtar exotiska seglingsäventyr till allvarligare ämnen som miljön och framtidens utmaningar, säger Hanse Thorslund, Allt för sjöns projektchef.

Här är ett axplock ur Allt för sjöns scenprogram:

OS, VM och en massa häftig segling 2020!
Marie Björling Duell, Förbundsdirektör och Sportchef Svenska Seglarförbundet, med inbjudna gäster. Året 2020 kommer bli ett spännande år för seglingen. Höjdpunkten på den idrottsliga delen av seglingen blir OS i Tokyo i månadsskiftet juli-augusti. Dessutom VM för E-jolle i Råå, VM för OK-jolle Marstrand och VM för 505 i Torekov.
Lördag 7 mars

Östersjön, hot och hopp
Folke Rydén, journalist och dokumentärfilmare.Hur räddar vi vårt känsliga innanhav? Journalisten och tidigare utrikeskorrespondenten Folke Rydén har gjort flera prisbelönande dokumentärfilmer om Östersjöns miljö. Nu avslöjar han sina bästa tips för att få bukt med övergödning, utfiskning och miljögifter. Alla kan göra något!
Måndag 9 mars

Ett hållbart båtliv
Mats Eriksson, Sweboat – Båtbranschens RiksförbundSweboat är Sveriges båtbranschs intresseorganisation och har ca 400 medlemsföretag. Genom sitt nya klimat- och miljöprojekt "Hållbart båtliv", som lanserades under 2019, tar Sweboat ett helhetsgrepp kring dessa frågor. Detta för att minska båtlivets miljöpåverkan och verka för ett hållbart båtliv inom de områden branschen kan påverka.
Onsdag 11 mars

Kajakupplevelser med Melker of Sweden
Kajaker gjorda av sågspån och gamla kaffesäckar, kan det vara en väg mot en bättre miljö? För Emil Gyllenberg, en av entreprenörerna bakom Melker of Sweden, är det i högsta grad verklighet. På Allt för sjöns scen kommer vi få höra mer om framtiden för hållbar tillverkning, men vi kommer också att få Emils tips och råd kring hur man får ut mer av sin paddling – oavsett om man paddlar på egen hand eller som deltagare i ett ”Melker Adventures”, företagets äventyrsupplevelser med erfarna guider.
Fredag 13 mars

Björn Ulvaeus presenterar Slottsholmen Marina i Västervik
Båtfolk känner redan gästhamnen som en av Ostkustens bästa, men Björn Ulvaeus och hamnkapten Andreas Nilsson har massor av nyheter att dela med sig av. Slottsholmen är nu komplett som destination med flytande hotell, ny modern servicebyggnad i marinan, restauranger och spa i det gamla Badhuset från början av förra seklet. I Stegeholms ruin som ligger mitt i marinan arrangeras i juli under tre veckor vis- och musikfilmsfestivaler och stand-up comedian-dagar.
Lördag 14 mars

Sven Yrvind gästar Allt för sjön
Sven Yrvind är en av båtlivets största och mest uppskattade profiler. Just nu är han som mest uppe i förberedelserna inför sin segling till Nya Zeeland med Exlex. Vi har lyckats locka Sven från sitt båtbyggeri Västervik för att komma till Allt för sjön och berätta senaste nytt om den kommande resan, men även om tidigare resor och äventyr.
Lördag 14 mars

Läs mer om allt som händer på Allt för sjön här

Kontakt:
Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, 070-789 43 85, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se
Bengt Wallin, programansvarig Marina scenen, 070-880 80 68 bengtwallin@telia.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Relaterat innehåll

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum