Gå direkt till innehåll
Digital innovation och jämställdhet - högaktuella frågor på Nordbygg 2018

Pressmeddelande -

Digital innovation och jämställdhet - högaktuella frågor på Nordbygg 2018

Nordbygg är idag med och driver utvecklingen inom samhällsbyggnadssektorn. Det sker bland annat genom att aktivt starta och medverka i olika initiativ kring digital innovation, jämställdhet, rekrytering och kompetensutveckling. Dessa områden kommer att sätta sin prägel på Nordbygg 2018 som äger rum på Stockholmsmässan 10-13 april.

Internet of Things, AI och robotik är begrepp som ständigt surrar i luften. På Nordbygg 2018 kommer teknikutvecklingen att belysas av flera initierade föreläsare. Dessutom lanseras ett nytt initiativ för ökad innovation i byggsektorn. Bakom projektet står Svensk Byggtjänst och Bygg 4.0 i samverkan med Nordbygg. Under mässan kommer projektet bland annat att bjuda på presentationer av nya start-ups och en ny undersökning.

– Satsningen är främst inriktad på digitaliseringen och hur sektorn allt mer kan börja arbeta med de nya digitala teknikerna, säger Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg.

Jämställdhet och rekrytering
#metoo och branschens eget #sistaspikenikistan har tydligt visat på behovet av att aktivt arbeta för ökad jämställdhet och mångfald i byggsektorn.

– Därför blir det inslag om jämställdhet i seminarieprogrammet på mässans stora scen, bland annat i samband med invigningen av Nordbygg 2018, berättar Peter Söderberg.

För dessa inslag svarar branschinitiativet ”Jämnt på jobbet” som också Nordbygg engagerat sig i.

En annan viktig fråga är att intressera fler att arbeta inom byggsektorn – inte minst kvinnor. Ett led i denna strävan blir rekryteringsdagen på Nordbygg 2018

Byggherrefokus och medaljutdelning
Nordbygg erbjuder många möjligheter till kompetensutveckling. Under årets mässa sätt särskilt byggherrens roll och kompetens i fokus. Nordbygg presenterar tillsammans med sina samarbetspartners konceptet Energismart beställare, en vidareutveckling av Renovera Energismart.

– Nordbygg erbjuder ett unikt tillfälle för byggherrar att få en aktuell bild av det senaste branschen kan erbjuda. Och vad beställare därmed faktiskt kan kräva och förvänta sig av sina leverantörer och entreprenörer, säger Peter Söderberg

Ett uppskattat och återkommande inslag på Nordbygg är Materialmedaljen. Tävlingen lyfter fram fjolårets främsta materialnyheter. Den bästa tilldelas Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet.

För mer information besök www.nordbygg.se eller kontakta:
Peter Söderberg, projektchef
peter.soderberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 93

Liisa Aus, pressansvarig
liisa.aus@stockholmsmassan.se, 08-749 41 53

Ämnen

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum