Gå direkt till innehåll
​Drömbalkonger, närodlat och Årets pelargon – upptäck höjdpunkterna på Nordiska Trädgårdar

Pressmeddelande -

​Drömbalkonger, närodlat och Årets pelargon – upptäck höjdpunkterna på Nordiska Trädgårdar

Säg hej till våren! På trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar finns utvalda idéträdgårdar, drömbalkonger och inspiration om allt från trädgårdstrender till matodling i stan. Traditionsenligt delas också den prestigefyllda utmärkelsen Årets pelargon ut. Dessutom koras vinnarna i SM i fågelholk. Nordiska Trädgårdar äger rum den 21-24 mars på Stockholmsmässan.

Trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar bjuder på fyra fullmatade dagar med trädgårds- och odlingsinspiration. Här är några av årets höjdpunkter:

Årets Pelargon
Den prestigefyllda utnämningen sker tillsammans med Blomsterfrämjandet. På öppningsdagen 21 mars kommer Årets Pelargon att tillkännages av trädgårdsmästaren Linda Schilén.

SM i fågelholk
Skolklasser från hela landet deltar i tävlingen SM i fågelholk som arrangeras i samarbete med Naturskyddsföreningen. På Nordiska Trädgårdar kan besökarna se de kreativa lösningarna och rösta på sin favorit.

Årets balkonger och Årets idéträdgårdar
Upplev inspirerande och kreativa lösningar som ryms på liten yta. Hos de utvalda bidragen finns exempelvis en mobil växthusvagn, krukor av tidningspapper och en trädgård byggd för möten. Besökare och jurymedlemmar utser sina favoriter bland de utvalda bidragen.

Sticklingbytardagen
För förstag gången arrangerar Nordiska Trädgårdar en sticklingbytardag. Alla sticklingsentusiaster är välkomna att byta till sig nya spännande växter under Nordiska Trädgårdars sista dag 24 mars.

Inspirerande föredrag
På olika scener kan besökarna få inspiration om allt från att odla mat i kruka till hydroponisk odling. Programmet är sammanställt av FOR (Fritidsodlingens Riksorganisation).

Blomlabbet
Här kan besökare själva skapa blomster- och växtarrangemang tillsammans med inspirerande trädgårdsprofiler, kreatörer och stylister.

Mer information www.nordiskatradgardar.se

Kontakt:
Göran Ekberg, projektchef, goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 06
Pär Jonasson, pressansvarig Stockholmsmässan, par.jonasson@stockholmsmassan.se, 0704-869034

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Relaterat innehåll

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum