Gå direkt till innehåll
Bild: Urban Månsson VD på Svensk Byggtjänst
Bild: Urban Månsson VD på Svensk Byggtjänst

Pressmeddelande -

”Jämnt på jobbet" - Byggbranschens jämställdhetsinitiativ presenteras på Nordbygg

Krafttag krävs för att motverka sexism, trakasserier och bristande jämställdhet inom byggsektorn. ”Jämnt på jobbet” är branschinitiativet som ska säkerställa att resultat uppnås. Nordbygg 2018 vill bidra till en positiv utveckling av jämställdheten och redan på mässans första dag presenteras ”Jämnt på jobbet” från Stora scenen.

– Vi på Svensk Byggtjänst har med ”Jämnt på jobbet” tagit på oss rollen att vara ett nav då det gäller att samla och sprida information och kunskap om jämställdhet i branschen, säger Urban Månsson, VD på Svensk Byggtjänst.

Framgångsrika satsningar
I anslutning till att Nordbygg öppnas tisdag 10 april kommer Urban Månsson att från Stora scenen vid entrétorget berätta vad som händer inom projektet nu och framåt i tiden, och hur flera aktörer inom byggsektorn kan engagera sig.

Dagen därpå återvänder ”Jämnt på jobbet” till Stora scenen. Nu för att presentera tre framgångsrika satsningar som alla fallit väl ut. Det handlar om förbättrad arbetsmiljö för kvinnor, rekrytering av kvinnor till branschen och ett projekt som lett till ökad lönsamhet. Exemplen är hämtade från stora företag och projekt inom byggproduktion och hantverk.

– För Nordbygg är det självklart att medverka i denna satsning och ge den utrymme här på mässan i år, säger Peter Söderberg projektchef för Nordbygg.

Nordbyggs spanare i filmformat
På temat jämställdhet resonerar också Lisa Deurell, arkitekt och debattör, utifrån tillståndet i samhällsbyggnadssektorn. Lisa är en av Nordbyggs fem spanare som alla delar med sig av sina betraktelser över byggsektorn. Den röda tråden utgörs av olika perspektiv på beställarrollen i byggprocessen.

I år sker spaningarna i ett antal filmer som publiceras löpande fram till dess att mässan öppnar. Nordbyggs spanare är, förutom Lisa Deurell, Tommy Lenberg, vd Byggherrarna, Elise Grosse, utvecklingsansvarig för hållbarhet på White, Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke och Fredrik Drotte, under flera år stadsutvecklingschef på Upplands Väsby kommun. Under våren tillträder han en tjänst som stadsutvecklingsansvarig på ÅWL arkitekter.

För mer information besök www.nordbygg.se eller kontakta:
Peter Söderberg, projektchef
peter.soderberg@stockholmsmassan.se, 08-749 43 93

Liisa Aus, pressansvarig
liisa.aus@stockholmsmassan.se, 08-749 41 53

Ämnen

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum