Gå direkt till innehåll
Kampsportsfestivalen bjuder på många spännande tävlingar

Pressmeddelande -

Kampsportsfestivalen bjuder på många spännande tävlingar

Lördagen den 1 december går startskottet för Kampsportsfestivalen på Stockholmsmässan. Under två dagar kommer 10 000 kvadratmeter fyllas med storslagen uppvisning av svensk kampsport. Tolv tävlingsområden kommer att byggas upp och besökarna får chansen att själva prova-på. Kampsportsfestivalen är ett av de största kampsportseventen i Skandinavien.

Här är några av höjdpunkterna på Kampsportsfestivalen:

Kickboxning - Swedish Open Kickboxing Championships 2018 
Internationell tävling i kickboxning i olika tävlingsklasser, med bland annat K1 fullkontakt som mest avancerade klass. Tävlingen är öppen, med internationellt deltagande.

Submission Wrestling – Final i Svenska Submission Wrestling Ligan
SSWL är Sveriges största tävling för Submission Wrestling. SSWL körs i ett ligaformat där fighters tävlar på olika platser i Sverige under året för att samla rankingpoäng och ta sig till den nationella finalen. Ligan körs med ”Submission Only”-regler vilket innebär att det enda sättet att vinna är att få motståndaren att ge upp. Final lördag 1 december klockan 12.00–15.00.

Boxning
Stockholms SM-hopp går upp i ringen på Kampsportsfestivalen. Det blir generalrepetition inför svenska mästerskapen. Både på lördagen och söndagen kan även besökarna prova på. Tävlingsmatcher äger rum söndag 2 december klockan 10.00–12.00.

Thaiboxning – Festivals Fights
Thaiboxning är en thailändsk kampsport med fullkontakt. Festival Fights arrangeras av Southside Arena. Tävlingsmatcher äger rum 1 december klockan 15.00–18.00.

Nordic open wushu championships
Internationell tävling i wushu, den kinesiska kampkonsten som också kallas kung fu. Sanda, taolu och taiji push hands är tre olika tävlingsformer inom wushu, där taolu är en uppvisningsgren med poängbedömning, push hands är en kontaktsport med grepp och ”pushing”, och sanda är fighting med fullkontakt. Det blir både traditionella stilar och samtida former. Tävlingen är ett nordiskt mästerskap på flera nivåer, från nybörjare till elit. Öppen tävling med internationellt deltagande. Tävlingsmatcher äger rum lördag 1 december klockan 9.00–18.00, söndag prova-på klockan 10.00–12.00.

Kyudo – japanskt bågskytte. Svenska cupen
Kyudo är konsten att skjuta med en japansk asymmetrisk pilbåge. Ursprungligen tränades bågskytten för strid, och bågen fick sin speciella form för att kombinera långbågens styrka med kortbågens smidighet. Idag tränar man kyudo för att komma i balans och harmoni. Lördag 1 december klockan 13.00–17.00, söndag 2 december klockan 11.00–17.00.

Fitnessfestivalen går parallellt
Samtidigt som Kampsportsfestivalen pågår Fitnessfestivalen, som är Norra Europas största event inom träning, fitness och aktiv hälsa. Fitnessfestivalen är en fartfylld folkfest där du får uppleva pulsen, gemenskapen och träningsinspiration med tusentals andra. Här kan besökarna spana in de senaste trenderna inom en mängd olika träningsgrenar och heja på utmanare i storslagna tävlingar som Luciapokalen, Fitnessfestivalen Throwdown och Extreme Boxjump Challenge. På kvällen den 1 december hålls Superior Challenge i Victoriahallen, en gala med professionella matcher i MMA. 

En biljett – två festivaler
Nytt för i år är att inträdesbiljetten gäller som entré för både Kampsportsfestivalen och Fitnessfestivalen. Vid köp av en Superior Challenge 18-biljett ingår fritt inträde till Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under hela lördagen.

Kampsportsfestivalen är ett av de största kampsportseventen i Skandinavien. Kampsportsfestivalen går av stapeln 30 november-2 december på Stockholmsmässan. www.kampsportsfestivalen.se
Parallellt med Kampsportsfestivalen går Fitnessfestivalen. www.fitnessfestivalen.se 

För mer information, besök www.kampsportsfestivalen.se eller kontakta:
Kristian Sewén, projektchef Fitnessfestivalen, kristian.sewen@stockholmsmassan.se,
08-479 98 55
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan, carolina.ekman@stockholmsmassan.se,
08-749 41 35
Pär Jonasson, pressansvarig Stockholmsmässan, par.jonasson@stockholmsmassan.se,
08-7494417

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Relaterat innehåll

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum