Gå direkt till innehåll
Kommuner, forskare och näringsliv på Baltic Sea Future – översvämningar och andra effekter av klimatförändringarna på agendan

Pressmeddelande -

Kommuner, forskare och näringsliv på Baltic Sea Future – översvämningar och andra effekter av klimatförändringarna på agendan

Vad händer med Östersjön och hur påverkas omkringliggande regioner och kommuner av klimatförändringarna? Ledande klimatforskare, politiker, kommuner, finanssektorn och innovationsföretag möts på Baltic Sea Future den 8-9 mars i Stockholm.

– Det här är en ödesfråga. Vi ser redan effekterna i form av översvämningar och vattenbrist. Klimatförändringarna påverkar Östersjön, våra städer, vår hälsa och vår ekonomi, säger Marmar Nekoro, projektledare och programansvarig för Baltic Sea Future.

Några av punkterna i programmet:

  • Aktuell forskning: Professor Kevin Noone, forskare i kemisk meteorologi
  • Aktuell forskning: Professor Kevin Anderson, klimatforskare
  • Baltic Sea Action Plan och Agenda 2030: Krista Kampus CBSS
  • Innovationstävling: Nya innovationer, bland annat om koldioxidåtervinning, tävlar i BONUS RETURN-projektet
  • Regionala exempel: bland annat om Stockholm, Gotland och om 44 polska städers arbete
  • Anpassning av städer: Karolina Skog, miljöminister, Akko Karlsson, Regionförbundet Kalmar län, Gunnar Söderholm, Stockholms stad, Pär Holmgren, Länsförsäkringar
  • Grön finansiering: Alexander Schenk från European Investment Bank, Ugis Zanders från regeringen i Lettland, Cecilia Repinski VD på Stockholm Green Digital Finance samt Magnus Billing VD på Alecta.

Innehållet handlar på en övergripande nivå om kopplingarna mellan klimat och Östersjön, vad regioner och kommuner gör för att motverka klimatförändringarna och för att anpassa och förbereda sig – och hur man samverkar på bästa sätt.

– Det blir allt tydligare att tekniska innovationer inte kan lösa alla utmaningar. Det är bråttom att agera och ledarskapet som städer och näringsliv visar är viktigt för att klara målen, säger Marmar Nekoro.

För mer information besök www.balticseafuture.org eller kontakta:

Marmar Nekoro, projektledare för Baltic Sea Future, marmar.nekoro@stockholmsmassan.se, mobil 46 73 707 85 31

Liisa Aus, presschef, liisa.aus@stockholmsmassan.se mobil 46 707 89 41 53

Ackreditera dig här

Fakta: Baltic Sea Future äger rum den 8-9 mars 2018. Initiativtagare är Stockholms universitet, Stockholms stad och Stiftelsen Hållbara Hav. Stockholmsmässan arrangerar.

Ämnen

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum