Gå direkt till innehåll
Magnus Rangvid ställer ut i en ljudsatt "black box" på Fotomässan.
Magnus Rangvid ställer ut i en ljudsatt "black box" på Fotomässan.

Pressmeddelande -

Magnus bilder tar oss nära våra kändisar

När kändisarna ställer sig framför fotografen Magnus Rangvid är det någonting speciellt som händer.
- Med kameran kan jag komma oerhört nära en person och resultatet blir ett otroligt intimt möte. säger han.
I helgen ställer han ut det bästa ur sin porträttsamling på Fotomässan.

Syftet med utställningen ”Familiar Face” på Stockholmsmässan är att beröra.
- Jag vill inte avslöja för mycket, men fokus är en upplevelse för känsloregistret, säger Magnus Rangvid om de 14 porträttbilder som han presenterar i en ljudsatt ”black box”.

43-årige Magnus är född och uppvuxen i Skåne men flyttade till Stockholm 1995 och har under tio år bott och varit verksam utomlands. Hans spektra av kunder är allt från tidningar som Esquire, NK Stil och BOYmagazine, till kunder som Kanal5, arena, NK och Stadium.

Magnus älskar att arbeta med människor med starka personligheter. Han har en förmåga att skapa förtroende och få människor att känna sig trygga, sedda och bekräftade. Och kanske viktigast av allt – som sig själva.

- Mötet med en människa inspirerar mig och jag är en nyfiken person. Min kamera gör att jag kan komma otroligt nära en person, men jag har ändå alltid min kamera med sin lins som ett skydd mellan oss. Det blir ett intimt möte, där jag ändå kan hålla min distans.

Exempel på personer som gärna låter sig fotograferas av Magnus är Therese Alshammar, Carina Berg, Jill Johnson, Camilla Läckberg, Mariette, Peter Forsberg, Emma och Henrik Zetterberg.

- I bilden ser jag mig själv, hur jag mår när jag ibland känner att jag inte orkar mer, säger en av dem.

Fotomässan går 9-11 mars på Stockholmsmässan. Samtidigt går även båtmässan ”Allt för Sjön” samt vildmarksmässan ”Explore”.

För mer information kontakta:
Tf projektchef Chicie Lindgren, 070-789 43 73
chicie.lindgren@stockholmsmassan.se

Presschef Liisa Aus, 070-789 41 53
liisa.aus@stockholmsmassan.se

Ämnen


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum