Gå direkt till innehåll
Massor av spännande aktiviteter på Sthlm Food & Wine!

Pressmeddelande -

Massor av spännande aktiviteter på Sthlm Food & Wine!

På fredag slår Sthlm Food & Wine upp dörrarna. Under tre dagar bjuds besökarna på gastronomisk inspiration och fantastiska mat- och dryckesupplevelser. Bland nyheterna för i år märks Avenue de Champagne och en boulebana mitt i vimlet.

Här är några av höjdpunkterna på Sthlm Food & Wine: 

Kockarnas Krog
Kockarnas Krog är en pop-up-restaurang som bara kan besökas under Sthlm Food & Wine. I år intar Stellagalan Kockarnas Krog och några av Sveriges främsta kvinnliga kockar står för de specialkomponerade rätterna med hållbarhet i fokus. Louise Johansson, Malin Söderström, Maria Printz och Frida Nilsson kommer alla att komponera en rätt var till den unika Kockarnas Krog-menyn.

Matbloggspriset
Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delas sedan 2008 ut på Sthlm Food & Wine. Priset är en hyllning till alla matbloggare som lagar mat, utbildar, experimenterar och inspirerar. Vinnare i sju kategorier koras på fredag klockan 18.00 på Food & Wine-scenen.

Mack-SM
Mackor och bröd är trendigt, klimatsmart och går att variera i all oändlighet. Men vem gör egentligen Sveriges godaste macka? Bland årets bidrag finns allt från picklad habanero och kålrot, brynt smör-majonnäs och ärtpesto till puffade bondbönor och cashewricotta. Tävlingen startar 10.00 på fredag och prisutdelningen sker 13.30.  

Boule
En av årets nyheter är Boule. Boulebanan kommer att ligga inne i hallen och här kan besökarna få tips och råd från bouleklubben Sibirien, som kommer att finnas på plats under mässans alla dagar, och även gå en match mot varandra. 

Sthlm Street Food gästar
Sensommarens häftigaste matfestival Sthlm Street Food som gick av stapeln i Kungsträdgården gästar nu Sthlm Food & Wine! Några av Sveriges bästa food trucks kommer att finnas på plats, bland andra årets SM-vinnare En Bohuslänsk Deli som kommer att servera sin vinnarrätt rostad brioche med skaldjur.

Provningar  
Varför inte njuta av Languedoc-viner i kombination med franska ostar? Eller få veta vad som egentligen är skillnaden på champagne och andra bubblande viner? Sthlm Food & Wine erbjuder en rad olika provningar där besökarna vidgar sina vyer och lär sig mer om att förena mat och dryck. 

Avenue de Champagne
Nytt för i år är Avenue de Champagne där vinexperten Fredrik Schelin kommer att finnas på plats och guida besökarna genom sortimentet och svara på frågor som i vilken ordning dryckerna bör provas. Hur smakar olika sorters champagne tillsammans med ostron och caviar? Flera gånger dagligen kommer en unik flaska champagne att öppnas – besökarna får möjlighet att prova och höra historien bakom den ädla drycken.

Bli vinsmart på 30 minuter
Lär dig vinets smaker och hur du bäst kombinerar mat och dryck på bara 30 minuter. Besökarna får ta del av en interaktiv och inspirerande vinprovning ledd av en erfaren sommelier som även delar med sig av smarta tips för att förhöja vinupplevelsen. 

Du kommer väl på Sthlm Food & Wines pressfrukost 8 november kl 10.00!
Anmälan görs i samband med ackrediteringsansökan, se hemsidans pressflik.

Sthlm Food & Wine på går 8-10 november och är Nordens godaste upplevelse inom mat och dryck. Hela programmet med alla spännande programpunkter på Sthlm Food & Wine finns här: www.sthlmfoodandwine.se

Sthlm Food & Wine äger rum 8-10 november på Stockholmsmässan. Parallellt med Sthlm Food & Wine går Allt för hälsan. Läs mer: www.alltforhalsan.se

För mer information:
Åsa Bard Talborn, operativ projektledare, åsa.bard-talborn@stockholmsmassan.se, 08-749 43 49
Carolina Ekman, pressansvarig, carolina.ekman@stockholmsmassan.se, 08-749 41 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Relaterat innehåll

Relaterade event

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum