Gå direkt till innehåll
Maxat med aktiviteter på Fitnessfestivalen

Pressmeddelande -

Maxat med aktiviteter på Fitnessfestivalen

Årets mest maxade event när det gäller fitness, träning och kampsport – Fitnessfestivalen – intar nu i helgen Stockholmsmässan. På plats finns mängder av träningsprofiler, utövare i ett stort antal olika kampsporter och tävlingsgrenar, och så presenteras de senaste trenderna i träningsbranschen. En av nyheterna i år är Sthlm Workout Festival med några av de just nu hetaste gruppträningspassen och instruktörerna.

Här är några av höjdpunkterna på Fitnessfestivalen som pågår 30 november-2 december:

Sthlm Workout Festival
Proffsboxaren Mikaela Laurén och Joel Wästgårds håller i två speciellt framtagna pass på Sthlm Workout Festival: HIIT Extreme Boxing och Extreme Hiit Booty Building. Mikaela är sexfaldig världsmästare i proffsboxning. Joel är sportchef, PT och kostrådgivare.
Extreme Hiit Boxing är ett mycket effektivt sätt att träna styrka, kondition och koordination samtidigt, Extreme Hiit Booty Building är en klass där deltagarna får arbeta i flera olika rörelseplan med fokus på kontakt med rumpa/säte/lår.

Luciapokalen
En av de stora höjdpunkterna under helgen är fysiktävlingen Luciapokalen som är Sveriges äldsta och största nybörjartävling inom kroppskultur. Det finns åtta olika tävlingsklasser med bland annat Bodyfitness, Men’s Physique och Classic Bodybuilding.

Fit Model Scandinavia
Fit Model Scandinavia är en helt oberoende och öppen tävling för alla över 18 år boende i hela Skandinavien, där det gäller att ha en fräsch, stark och sportig look. Deltagarna kan träna på vilken träningsanläggning som helst och man representerar bara sig själv. Tävlingen arrangeras för dem som vill prova på sina färdigheter att stå på en scen och bli bedömda av kvalificerade domare, ingen förkunskap krävs. Tävlingen avhålls i en öppen herrklass och en öppen damklass, inga längd- eller viktklasser finns.

Guldhjärtat på Berns
Guldhjärtat är en festlig prisgala och hålls på Berns lördag 1 december. Vardagliga träningshjältar hyllas och får pris i kategorierna Årets Gruppträningsinstruktör, Årets PT, Årets Social Media Influencer, Årets Klubb/Gym, Årets Förebild och Årets Box. Dessutom delas det årliga hederspriset ut till någon som har gjort något alldeles extra för träningssverige.

Succétävlingen Fitnessfestivalen Throwdown
I år blir tävlingen ännu större och utökas dessutom med en proffsklass under söndagen. Till Fitnessfestivalen Throwdown PRO har tio kvinnor och tio män i det absoluta toppskiktet av crossfitatleter i Sverige fått en inbjudan. Atleter som Helena Falk, Camilla Salomonsson Hellman och Viktor Långsved kommer att finnas på plats för att göra upp om segern. En 1 000 kvadratmeter stor tävlingsarena med egen publikläktare byggs upp mitt inne i festivalområdet. Fitnessfestivalen Throwdown pågår hela helgen med både individuell tävling såväl som partävling.

Storslagen uppvisning av svensk kampsport
Kampsportsfestivalen pågår parallellt med Fintessfestivalen och är ett av de största kampsportseventen i Skandinavien. I år expanderar festivalen och har fler sporter än någonsin. De stora publika sporterna taekwondo, thaiboxning, judo och boxning samsas med internationella tävlingar i kickboxning och wushu kung fu. Hela tolv tävlingsområden byggs upp och besökarna får även chansen att själva prova på.

MMA Superior Challenge
Lördag 1 december tar atleter som Simon Sköld och Fannie Redman plats i ringen när Europas mest kvalitativa MMA-gala Superior Challenge för första gången arrangeras på Stockholmsmässan. Andra spännande atleter som kommer att gå match är David Bielkheden, Nicholas Musoke, Kalle Albrektsson, Elin Öberg och Anna Astvik. Superior Challenge är en professionell MMA-gala som har arrangerats 17 gånger sedan 2008.

En biljett – två festivaler
Nytt för i år är att inträdesbiljetten gäller som entré för både Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen. Vid köp av en Superior Challenge 18-biljett ingår fritt inträde till Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under hela lördagen.

Fitnessfestivalen är norra Europas största event inom, träning, fitness och aktiv hälsa. Fitnessfestivalen går av stapeln 30 november-2 december på Stockholmsmässan. www.fitnessfestivalen.se 

Parallellt med Fitnessfestivalen går Kampsportsfestivalen. www.kampsportsfestivalen.se

För mer information, besök www.kampsportsfestivalen.se eller kontakta:
Kristian Sewén, projektchef Fitnessfestivalen, kristian.sewen@stockholmsmassan.se, 08-479 98 55
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan, carolina.ekman@stockholmsmassan.se, 08-749 41 35
Pär Jonasson, pressansvarig Stockholmsmässan, par.jonasson@stockholmsmassan.se, 08-7494417

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Relaterat innehåll

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum