Gå direkt till innehåll
Med lanseringen av samhällsbyggnadssektorns innovationsplattform Nordic Contech på årets Nordbygg sattes en innovationsboll i rullning.
Med lanseringen av samhällsbyggnadssektorns innovationsplattform Nordic Contech på årets Nordbygg sattes en innovationsboll i rullning.

Pressmeddelande -

Nordbygg en branschaktör som skjuter på

Nordbygg 2018 blev en framgång - på många sätt. Men projektchefen Peter Söderberg och hans team vilar inte på lagrarna utan jobbar nu för fullt med planeringen av nästa mässa. I innehållsmixen för Nordbygg 2020 finns bland mycket annat en fortsatt satsning på innovationsinslag.

Nordbyggkonceptet har över tid utvecklats från att ha varit Nordens viktigaste bygg- och fastighetsmässa till att idag även vara en proaktiv aktör som bidrar till utvecklingen med egna initiativ. Ett exempel på det är årets lansering av Nordic ConTech.

– Samhällsbyggnadssektorn behöver en fortsatt teknisk utveckling och eftersom Nordbygg har fördelen av att vara en neutral spelar kan vi ta initiativ som gynnar hela branschen. Det säger Peter Söderberg.

Blygsam satsning som gick hem

Under årets mässa ingick som en bärande del Nordic ConTech, samhällsbyggnadssektorns plattform för innovation och utveckling som valt Nordbygg för sin lansering. Lanseringsprogrammet erbjöd förutom en utställning även ett gediget konferensprogram och guidade turer till utvalda utställare.

– Vi fick jättepositiv respons från besökarna. Vi hade gått in ganska blygsamt och visste inte hur det skulle tas emot. Efteråt var vi så glada att vi spontant kramade om varandra, säger Daniel Dahlström på Svensk Byggtjänst, en av initiativtagarna till Nordic ConTech. Utöver Svensk Byggtjänst står även Smart Built Environment-projektet Bygg 4.0 bakom och Nordbygg som sponsor.

Innovationsarena

Den digitala bollen har därmed börjat rulla på allvar och den ska fortsätta att rulla. Det betyder att när mässan återkommer i april 2020, blir det ännu mer om hur ny teknik, den befintliga och den som är på gång, kan bidra till branschens utveckling.

– Vårt arbete syftar till att vi ska kunna erbjuda utställare och besökare en hel innovationsarena, säger Peter Söderberg.

En sådan skulle snabba på utveckling av en bransch som av tradition är lite långsam med att anamma nyheter.Och Nordbygg är, som den främsta branschmässan, en given plats att föra ut kunskap om nya tekniska möjligheter, väcka nyfikenhet och inspirera med branschspecifika exempel.

– Ja, jag använder gärna Nordbygg till att skjuta på lite extra och bidra till en positiv utveckling av hela samhällsbyggnadssektorn, menar Peter Söderberg.


Kontakt:

Peter Söderberg,Nordbyggs projektchef,peter.soderberg@stockholmsmassan.se tel.08-749 43 93

Pär Jonasson, pressansvarig, par.jonasson@stockholmsmassan.se tel. 070-486 90 34

Carolina Ekman, pressansvarig, carolina.ekman@stockholmsmassan.se tel. 070-789 41 35

Ämnen

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum