Gå direkt till innehåll
Nick Ross
Nick Ross

Pressmeddelande -

Nyheter från Greenhouse

Till Stockholm Furniture & Light Fair 2018 flyttar Greenhouse, mässans avdelning för oetablerade formgivare, till ett nytt större område. För det nya Greenhouseområdet har designern Nick Ross fått uppdraget att skapa en utställning och ett kafé. Nytt till mässan 2018 är också utmärkelsen ”Best Performance - Selected by the Greenhouse Jury”.

Greenhouse flyttar

För att möta det stora intresse som Greenhouse skapar är det viktigt att utveckla och förnya avdelningen. Målsättningen är att Greenhouse ska bli ett ännu mer attraktivt och intressant område för mässans besökare och en plats för visioner och drömmar för de som ställer ut.

- Vi vill skapa en helhet och ge Greenhouse en tydligare inramning och flyttar därför avdelningen till ett och samma område i hall C. En positiv effekt blir att vi nu kan erbjuda fler formgivare plats i Greenhouse, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

Prologue – utställning och kafé av Nick Ross

Många av dagens ledande designer har fått sitt genombrott tack vare Greenhouse. Här får nya talanger möjlighet att visa sina prototyper och träffa producenter, journalister och andra aktörer från hela världen inom möbel- och belysningsbranschen. För att belysa Greenhouse betydelse som mötesplats och som språngbräda ut i verkligheten har den skotsk-svenske formgivaren Nick Ross fått uppdraget att göra en utställning och gestalta områdets kafé. Utställningens namn "Prologue" refererar till konceptet prolog i den antika grekiska teatern, det vill säga till den del av berättelsen där kontexten etableras och karaktärerna presenteras för publiken.

- Jag arbetar mycket med historiska referenser och jämför Greenhouse kontext med introduktionen av en pjäs eller berättad saga. Det är här man första gången får träffa den stora publiken och får testa sina idéer. Teatern härstammar från antikens Grekland. Då som nu involverade teaterbesöket en social aspekt – man kommer lite i förväg, går till ett kafé eller en restaurang och hänger där en stund. Därför har hela installationen en inramning som för tankarna till miljön runt den klassiska grekiska amfiteatern, säger Nick Ross.

I utställningen deltar TAF Arkitekter, Front, Afteroom, Sverige; Gamfratesi, Danmark/Italien; Oki Sato/Nendo, Japan och MSDS, Kanada, som samtliga är tidigare Greenhouseutställare.

Best Performance - Selected by the Greenhouse Jury

Nytt till mässan 2018 är också att Greenhouse-juryn utser en vinnare av Best Performance - Selected by the Greenhouse Jury. Utmärkelsen premierar den/de designer som har skapat den bästa presentationen/montern. I sin bedömning utgår juryn från värdeorden; nyfikenhet, innovation och hållbarhet.

Syftet är att uppmuntra de oetablerade formgivarna i Greenhouse att tänka på helheten och presentera sin formgivning på ett genomtänkt sätt. Greenhouse-juryn 2018 består av Jens Fager, designer; Anya Sebton, inredningsarkitekt & designer; Monica von Schmalensee, arkitekt och John Löfgren, designer.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 6-10 februari 2018 på Stockholmsmässan.

För mer information besök www.stockholmfurniturefair.comeller kontakta:

Cecilia Nyberg, projektchef, +46 8 749 43 86, cecilia.nyberg@stockholmsmassan.se

Lotta Signeul, pr-ansvarig, +46 749 43 36, lotta.signeul@stockholmsmassan.se

Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här möter inhemska och internationella besökare det mest kompletta utbudet av skandinaviska möbler, kontor, design, textil, belysning och övrig inredning för såväl hem- som offentlig miljö. Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår även Stockholm Design Week. www.stockholmdesignweek.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum