Gå direkt till innehåll
Rekordkongress och kongressrekord på Stockholmsmässan i sommar

Pressmeddelande -

Rekordkongress och kongressrekord på Stockholmsmässan i sommar

Två internationella kongresser på ingång, en som är större än någonsin och en som har slagit ihop fem olika möten till ett rekordlångt tiodagarsevent. Var? På Stockholmsmässan förstås, Nordens ledande mötesanläggning och rutinerad värd för konferenser och kongresser av alla de slag.

I morgon är det dags igen: en stor internationell kongress slår upp portarna på Stockholmsmässan och delegater från ett stort antal länder strömmar in. Den här gången är det EHA, European Hematology Association, som håller sin årliga kongress i Stockholm för tredje gången. Cirka 11 000 personer väntas delta, och förutom det stora antalet delegater slår kongressen sina egna tidigare rekord vad gäller antalet abstracts som skickats in, storleken på posterutställningen där de vetenskapliga framstegen presenteras, och dito på den tillhörande mässan där företag verksamma inom området ställer ut sina produkter.

– Att de internationella kongressarrangörerna väljer att återkomma till oss gång på gång är det bästa kvitto vi kan få, både på Stockholms attraktivitet som stad och på Stockholmsmässans konkurrenskraft som anläggning. Det är komplicerat att få allt att klaffa kring en så här stor kongress med resan hit, hotellrum på rimligt avstånd, massor av parallella föredrag under fyra dagar, bra möjligheter till nätverkande och avkoppling och så vidare. Men vi kan det här och det vet arrangörerna, de känner sig trygga när de samarbetar med oss, berättar Isabelle Lechtman som är ansvarig för kongressförsäljningen på Stockholmsmässan.

– Den här gången har vi valt att välkomna våra deltagare och partners till Stockholm, för att dela EHA’s vision om att kongressen ska vara både framstående och ekologiskt och socialt hållbar. Stockholm var den första staden som utsågs till Europas miljöhuvudstad, Arlanda flygplats är världsledande på hållbarhetsområdet, och Stockholmsmässan som mötesanläggning står för hållbarhet både ekologiskt och socialt. Vi på EHA har stort fokus på att själva arbeta hållbart, men vi vill också skapa sociala mötesplatser där det känns naturligt för de medverkande att mötas, utbyta erfarenheter och ta hand om varandra. På så sätt bidrar vi gemensamt till att hematologin gör framsteg både vad gäller forskning, utbildning och i förlängningen hur vi tar hand om patienterna. Att välja rätt anläggning för kongressen spelar en central roll i detta, säger Carin Smand och Rik Craenmehr, vd respektive operativ chef för EHA.

Men EHA är inte det enda stora mötet på Stockholmsmässan under sommaren. Tre veckor efter att den siste blodläkaren åkt hem så fylls lokalerna igen men med ett helt annat slags forskare. Nu är ämnet artificiell intelligens, när det som i vanliga fall brukar vara fem helt olika konferenser på olika ställen har slagits samman till en tiodagars AI-festival.

– Det här blir alltså ett ”Federated AI Meeting” med fem olika konferenser som på olika sätt belyser området artificiell intelligens och maskinellt lärande. Och så kommer de att hålla världsmästerskapen i dataschack! Fantastiskt spännande tycker vi, och för oss ett annat slags rekord – jag tror aldrig att vi har haft ett möte som sträcker sig över hela tio dagar förut, säger Isabelle Lechtman.

Ett av mötena inom Federated AI arrangeras av SAIS, Svenska AI Sällskapet, vars ordförande Fredrik Heintz är docent vid Linköpings universitet.

– Vi är stolta över att kunna ordna flera av de ledande internationella vetenskapliga AI-konferenserna på Stockholmsmässan. Tillsammans förväntas de locka mer än 5 000 av världens ledande AI-forskare att under tio dagar diskutera de senaste framstegen inom AI, säger Fredrik Heintz.

För mer information besök www.stockholmsmassan.se eller kontakta:
Isabelle Lechtman, enhetschef försäljning, isabelle.lechtman@stockholmsmassan.se, 070 – 789 44 69
Helena Nilsson, kommunikationschef, helena.nilsson@stockholmsmassan.se, 070 – 789 44 19

Ämnen

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år. Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum