Gå direkt till innehåll
Ryska båttillverkare storsatsar på Allt för sjön 2020. På bilden en M571 från MasterBoats.
Ryska båttillverkare storsatsar på Allt för sjön 2020. På bilden en M571 från MasterBoats.

Pressmeddelande -

Ryska båttillverkare storsatsar på Allt för sjön

Ryska båttillverkare gör i år för första gången en gemensam satsning på båtmässan Allt för sjön där ett 40-tal ryska fritidsbåtar från nio olika tillverkare visas upp i en total paviljongyta på 1200 kvadratmeter. Detta är ett samarbete med Russian Export Center (REC).

Fritidsbåtar är på stadig frammarsch I Ryssland, och nu är de ryska båttillverkarna redo för den svenska marknaden. I dag finns mer än 140 varv I Ryssland som tillverkar fritidsbåtar av olika slag, varav nio kommer till Allt för sjön och visar upp sina produkter för första gången, och då framför allt mindre fritidsbåtar.

Majoriteten av båtarna som kommer till mässan är tillverkade i aluminium eller kompositmaterial, och många av dem är nytänkande när det gäller design och material.
Aluminiumbåtarna Volzhanka från Vboats, Realcraft boats och MasterPro har redan börjat slå sig in på den svenska marknaden. Bland de mindre kända märkena kan nämnas Victory Boats, Rosomaha och Zao-rif.

Trots konkurrensen på den globala båtmarknaden växer Rysslands exportvolym varje år och i dag är den värd miljontals euro. Ryska båttillverkares långa erfarenhet inom teknik och fartygsbyggande, konkurrenskraftiga priser och hög standard har gjort att deras båtar har stor exportpotential.

På Allt för sjön 2020, 7-15 mars på Stockholmsmässan, visas dessutom båtnyheter från Sverige, Finland (som har den största montern), Norge, Danmark, Tyskland, Nederländerna och ett 20-tal andra länder.

Läs mer om allt som händer på Allt för sjön här

Kontakt:

Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, 070-789 43 85, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se

Allt för sjön – Sveriges största båtmässa 7-15 mars 2020 på Stockholmsmässan
En plats för alla som älskar att vara på sjön, njuta av vackra segelbåtar, snabba motorbåtar och unika träklassiker. Ta del av årets alla innovativa nyheter, handla båttillbehör, testa vattensporter i Waterpark och lyssna på spännande föredrag.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Relaterat innehåll

Relaterade event

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum