Gå direkt till innehåll
She Captain ger kvinnor chansen att ta plats i båtlivet

Pressmeddelande -

She Captain ger kvinnor chansen att ta plats i båtlivet

Sugen på att själv ta kommandot över ditt båtliv? Nu har du chansen att samla inspiration och kunskap tillsammans med båtkvinnor som redan kastat loss.
11 mars tar She Captain kommandot och öppnar upp för en stor kunskaps- och inspirationsdag på Båtmässan Allt för sjön.

Nätverket She Captain verkar för att ladda fler kvinnor med kunskap, mod och jävlar anamma som gör dem friare i sitt önskade båtliv. She Captain arrangerar eskaders, håller peppträffar, utbildningar och föreläsningar.

– På sjön är det i alldeles för stor utsträckning fortfarande männen som kör båten, lägger till, tänder grillen, köper prylarna och meckar. Och kvinnor tror i alldeles för ofta att allt det där är svårt, besvärligt eller tråkigt. Inget av det stämmer, säger Anna Mourou, grundare av She Captain, och fortsätter:

– Tänk va skönt det är att lämna barnen hemma en dag och helt gå upp i båtfix och avslappnande

kroppsarbete, eller åka ut med kompisarna över helgen. Mer sådana upplevelser vill vi ge alla She Captains och just inspirera till under vår Kick ass Meet up.

11 mars på Allt för sjön får besökarna kunskap och inspiration i flera ämnen, aktuella för både de med motorbåt och/eller segelbåt oavsett om de är kappseglare, fritidsseglare eller har båtlivet som sin brödföda. På scenen finns kvinnliga båtprofiler och här kommer kunskap att varvas med inspiration, diskussioner, musik och skoj.

– Vi har lagt upp det som en halvdag så man hinner besöka mässan också. Vi vet att många kvinnor uteblir från mässan då den bitvis inte känns relevant. Kvinnor är nyfikna och törstar efter kunskap. Man vill lära sig saker, få större förståelse, inspireras och höra starka berättelser, säger Mourou.

Nätverket She Captain drogs igång av seglaren Anna Mourou våren 2017 med fokus att skapa en plattform för kvinnor som gillar segling. Redan nu har nätverket över tusen medlemmar. Nu kliver journalisten och båttestaren Anna Sandgren in som ytterligare drivkraft i She Captain. Anna Sandgren, som också är chefredaktör för Praktiskt Båtägande och redaktör på Båtnytt, kommer att ansvara för motorbåtsdelen inom nätverket. Härmed breddas verksamheten till en gemensam plattform för alla kvinnor, oavsett val av båt.

- Under Kick ass Meet up vill vi samla ett riktigt stort gäng för att visa hur många vi faktiskt är som delar intresset för båt- och sjöliv och samtidigt en gång för alla slå fast att även vi kvinnor hör hemma bakom roder och ratt. Utan överdrift kan jag säga att jag har varit med om att slå hål på en hel del fördomar under mina år som båttestare. Framöver kommer vi även att hålla praktiska kurser i bland annat manövrering, högfartskörning, tilläggning och den ädla konsten att backa med en båttrailer, säger Anna Sandgren.

Kick ass Meet up – 11 mars 2018

Vi öppnar dörrarna klockan 10.00.

Scenprogrammet för Kick ass Meet up startar 11.00 och håller på till 15.30.

Upplägget är som en fartfylld talk show med livemusik och spännande gäster.

Tillsammans djupdyker gästerna i olika ämnen där de delar med sig av sin kunskap.

Vill du veta mer om She Captain, kontakta:
Anna Mourou, anna.mourou@shecaptain.se

Anna Sandgren, anna.sandgren@shecaptain.se


Båtmässan Allt för sjön pågår 3-11 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö
OBS! Fredag 2 mars är mässan öppen för press och speciellt inbjudna.

Följ Allt för sjön för de senaste nyheterna via Instagram och Facebook:

https://www.instagram.com/alltforsjon/

https://www.facebook.com/batmassanalltforsjon/

För mer information besök www.alltforsjon.se eller kontakta:
Hanse Thorslund, projektchef Allt för sjön, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se, 08-749 43 85

Liisa Aus, presschef Stockholmsmässan, liisa.aus@stockholmsmassan.se , 08-749 41 53

Ämnen


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum