Gå direkt till innehåll
Jessica Frej är Sveriges Bästa Paradrätts ansikte utåt. Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej är Sveriges Bästa Paradrätts ansikte utåt. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Pressmeddelande -

Sveriges Bästa Paradrätt – ny tävling för alla hemmakockar

Alla som gillar att laga mat har förmodligen sin egen paradrätt, något som den populära mat- och dryckesmässan Sthlm Food & Wine tagit fasta på och därför introducerar tävlingen Sveriges Bästa Paradrätt.

Reglerna är enkla – allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att skriva några rader om vad som gör just din paradrätt så bra och posta på Instagram med hashtagen #sverigesbästaparadrätt. Varje månad fram till Sthlm Food & Wine i november utses en månadsvinnare.

De fem semifinalisterna gör sedan upp om de två finalplatserna i samband med Sthlm Street Food i Kungsträdgården den 8 september. På Sthlm Food & Wine blir det till slut en spektakulär final där finalisterna möts i en spännande matlagningsduell. I juryn sitter bland andra den framstående kocken Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus.

Vinnaren i Sveriges Bästa Paradrätt får ta med en vän på en exklusiv mat- och dryckesresa till Georgien, och tvåan vinner en exklusiv hemma-middag för sex personer som lagas av en toppkock från Rent a Chef. Alla som deltar i tävlingen får dessutom en entrébiljett till Sthlm Food & Wine som går av stapeln 9-11 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Läs mer om tävlingen här: www.sthlmfoodandwine.se/sverigesbastaparadratt

Ansiktet utåt för Sveriges Bästa Paradrätt är den välkända kocken och matbloggaren Jessica Frej, som även kommer även att coacha finalisterna inför finalen. Tillsammans med Jessica har vi gjort en serie korta filmer för att lansera tävlingen, som förhoppningsvis ska locka många matglada hemmakockar att delta. Den första av dessa ”tävlings-teasers”, där Jessica presenterar månadens paradrättstema och bjuder på egna mattips hittar du här: https://youtu.be/9yu7wpsI0Hc

Läs mer om Sveriges Bästa Paradrätt på www.sthlmfoodandwine.se/sverigesbastaparadratt

För mer information kontakta:

Markus Ölmefors, projektchef, markus.olmefors@stockholmsmassan.se , 08-749 91 34

Pär Jonasson, presskontakt, par.jonasson@stockholmsmassan.se , 070-789 44 17

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum