Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ta med sticklingar och gå gratis på Trädgårdsmässan

Växtbytartrenden har aldrig varit hetare än nu och intresset för sticklingsodlingar ökar. På Trädgårdsmässans sista dag 24 mars är alla sticklingsentusiaster välkomna att byta till sig nya spännande växter. De 100 första som tar med sig tre sticklingsodlingar kommer in gratis på mässan.

Odlingstrenden blommar och fenomenet att köpa eller byta växter och fröer med varandra har ökat explosionsartat de senaste åren. Blocket utsåg hemmaodlingen till Årets begagnade julklapp 2018 och hos Tradera ökade trädgårdsrelaterade produkter med 31 procent under 2018 vilket gör kategorin till den snabbast växande.

Därför arrangerar Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar för första gången en sticklingbytardag där många intressanta och ovanliga sticklingar kommer att byta ägare. På plats finns Mattias Mattisson, personen bakom instagramkontot Sticklingtjuven, för att ge tips på hur du lyckas med dina sticklingar på bästa sätt.
– Sticklingkulturen är ett underbart kretslopp där man rotar en växt från stickling till fullvuxen planta innan den knoppar av sig och lever vidare någon annanstans. Jag har massor av plantbarn som fått nytt liv hemma hos andra människor och det känns fint i själen tycker jag. Att sticklingsföröka är roligt, billigt och hållbart, säger Mattias Mattisson, känd som Sticklingtjuven på Instagram.

En stickling är en avskuren eller klippt stam, gren eller del av en rot avsedd att stickas ned i jord eller sättas i vatten så att en ny planta skapas.

– Odlingar och växter tar större plats än någonsin i hemmet och är en viktig del av inredningen. Med sticklingbytardagen vill vi inspirera till att ta vara på vad naturen har att erbjuda och visa hur enkelt det kan är att bevara och återskapa växter, säger Göran Ekberg, projektchef för Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar.

Så funkar Sticklingbytardagen
De 100 första som tar med sig tre sticklingsodlingar till Trädgårdsmässan söndag 24 mars kommer in gratis – ordinarie pris i kassan är 190 kr.
Inlämning av sticklingar görs i monter AG:02 mellan 09.00-12.00 då man får ett lottnummer.
Deltagarna uppmanas att märka upp vilken odling man har med sig och hur man hanterar sticklingen bäst.
Klockan 13.00 dras lottnummer som avgör i vilken ordning deltagarna får välja vilken/vilka av sticklingarna denne vill ta med hem.

Om Trädgårdsmässan
Trädgårdsmässan arrangeras 21-24 mars på Stockholmsmässan och är den största trädgårdsmässan i Norden. Människor från hela landet kommer för att inspireras av trädgårdar, växter och seminarier med experter och profiler inom ämnet. Mer information och fullständigt program finns på www.tradgardsmassan.se.

För mer information kontakta:
Viktoria Löwkrantz, Presskontakt, 070-816 40 10, viktoria.lowkrantz@poststhlm.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Relaterat innehåll

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum