Gå direkt till innehåll
Trädgårdsmässan går live i morgon torsdag 26 mars!
Trädgårdsmässan går live i morgon torsdag 26 mars!

Pressmeddelande -

Upplev Trädgårdsmässan LIVE hemifrån i morgon!

Då vi under rådande omständigheter tyvärr inte kan genomföra Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar vill vi ändå göra något för våra trogna besökare och utställare. Därför har vi valt att i morgon torsdag 26 mars livesända lite utvalda godbitar som skulle ha ägt rum på mässan – bland annat avtäckandet av Årets Pelargon.

I samarbete med Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR) och OdlingsTV har Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar plockat ut ett gäng härliga inslag och spännande trädgårdsprofiler som man kommer att kunna uppleva live hemifrån.

Det kostar absolut ingenting att ta del av sändningen som går att följa på Nordiska Trädgårdars Facebooksida. Här är en länk: https://www.facebook.com/tradgardsmassan/videos/224665195566158/

Sändningen startar kl 08.45 och pågår till kl 11.00. Vill du bevaka den på plats är du varmt välkommen till Södra Årstalundens koloniförening.

– Jag hoppas att vi via denna livesändning kan förmedla ett litet utdrag av innehållet på Nordiska Trädgårdar i år. Och att det kan hjälpa till och inspirera till odlingsglädje runt om i Sverige. Detta när det nu inte är möjligt att få träffa alla fantastiska utställare som skulle ha varit med på mässan i år, säger Göran Ekberg, projektchef för Nordiska Trädgårdar.

Här är några av höjdpunkterna under sändningen:

  • Årets Pelargon avtäcks av blomsterkreatören Gunnar Kaj.
  • Trädgårdsprofilen Linda Schilén är på plats för att skapa ett härligt vårarrangemang.
  • Biologen Per Bengtson från Naturskyddsföreningen berättar om vilka humlor du kan möta i din trädgård, samt visar hur och till vilka fåglar du enkelt kan skapa en fågelholk till inför kommande säsong.
  • Stefan Sundström och Martin Emtenäs pratar om trädgård och deras högaktuella pjäs på Riksteatern.
  • Priset Årets Spadtag delas ut för allra första gången.
  • Blomsterfrämjandet berättar om hur de sprider blomsterglädje i dessa tider.
  • Dessutom intervjuer och reportage med trädgårdsprofiler och en massa tips och trix för trädgården.

För mer information kontakta:
Göran Ekberg, projektchef Nordiska Trädgårdar, 070-789 43 06, goran.ekberg@stockholmsmassan.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum