Gå direkt till innehåll
Foto: Gustav Kaiser
Foto: Gustav Kaiser

Pressmeddelande -

Zandra Rhodes återskapar sitt färgsprakande hem på Formex

Formex bjuder som alltid på en spännande utställning på entrétorget, och den här gången blir det verkligen ”extra allt”! Legendariska designern Zandra Rhodes, inbjuden som Formex ”guest influencer”, kommer att skapa en helt unik utställning som delvis är en replika av hennes eget hem. Vi kan utlova massor av färg, humor och blinkningar till många av Zandra Rhodes designerkollegor och kändisvänner.

Zandra Rhodes, 78 år fyllda och som nästa år firar 50 år som designer, bor i ett penthouse i centrala London – alldeles ovanför sitt eget museum ”Fashion and Textile Museum” som är inrymt i en före detta lagerlokal. Det första Zandra Rhodes gjorde när hon flyttade in var att måla en gigantisk regnbåge som sträcker sig över golvet och upp längs väggarna.
– Jag älskar den här byggnaden, men bostaden var helt vit när jag flyttade in, så jag tänkte ”Varför inte en skimrande regnbåge?”, berättar hon.

Det är alltså detta färgsprakande och livsbejakande hem, till bredden fyllt av memorabilia Zandra Rhodes samlat på sig genom sin långa karriär, som hon nu återskapar på Formex.
– Jag kommer att ta allt det bästa från mitt regnbågs-penthouse och komplettera med underbara färgglada objekt från Formex utställare.

Zandra Rhodes kännetecken har under många år varit hennes chockrosa hår, en färg som ofta går igen i hennes design, gärna i kombination med illorange. Samma färger dominerar hennes museum som designats av den mexikanske arkitekten Ricardo Legoretta.
Färg har alltid varit utmärkande för Zandra Rhodes design, och hon gillar det faktum att färg nu åter blir allt mer trendigt.
– Färg är på väg tillbaka, jag ser det överallt. Det är bra, man blir glad av färg! Det påverkar humöret mer än man kan tro.

Formex äger rum på Stockholmsmässan 15-18 januari 2019.
Formex arrangeras av Stockholmsmässan och äger rum två gånger per år. Mässan är Nordens ledande mötesplats för nyheter, affärer, trender, kunskap och inspiration inom inredningsbranschen. Formex välkomnar 850 utställare, 20 000 fackbesökare och över 650 medierepresentanter.

För mer information besök www.formex.se eller kontakta:
Christina Olsson, projektchef, +46 8 749 44 28, christina.olsson@stockholmsmassan.se
Lotta Ahlvar, operativ projektledare, +46 8 749 41 52, lotta.ahlvar@stockholmsmassan.se

Ackreditering för press sker via hemsidan: www.formex.se
Frågor rörande ackreditering mejlas till
press@stockholmsmassan.se

För övriga pressfrågor kontakta:
Pär Jonasson, pressansvarig Stockholmsmässan par.jonasson@stockholmsmassan.se 070-789 44 17
Carolina Ekman, pressansvarig Stockholmsmässan carolina.ekman@stockholmsmassan.se 070-789 41 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakter

Ronja Nyström

Ronja Nyström

Presskontakt PR- & Pressansvarig 070-789 42 86

Relaterat innehåll

Nordens största mötesplats

Stockholmsmässan är Nordens största mäss- och kongressanläggning med 70 000 kvm utställningsyta. Årligen arrangerar vi branschledande mässor samt nationella och internationella konferenser och event. Mäss- och kongressanläggningen är certifierade enligt ISO 20121 – hållbarhet vid evenemang.

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
125 80 Stockholm
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum