Gå direkt till innehåll
Musiken som lyfter cirkusen till nya höjder

Pressmeddelande -

Musiken som lyfter cirkusen till nya höjder

Cirkus Cirkör har med sina akrobatiska, poetiska och nyskapande nycirkusföreställningar fått en stor och hängiven publik i såväl Sverige som utomlands. Ett av de framträdande elementen i deras föreställningar är musiken, som framförs live och integreras med cirkuskonsterna. För musiken i Cirkör-succéer som Knitting Peace, Borders och Limits står Samuel Andersson, känd under artistnamnet LoopTok. Fredag 9 februari får vi uppleva hans mäktiga och medryckande musik i en unik konsertupplevelse med fängslande nycirkusnummer i världsklass och gripande sång av Maja Långbacka.

Multiinstrumentalisten Samuel LoopTok Andersson integrerar live-elektronik och loopar med folkliga och akustiska sound. Han är även hyllad som kompositör och har medverkat på scen som musiker till Cirkus Cirkörs senaste produktioner samt är den yngsta medlemmen i legendariska folkrockbandet Hedningarna.

Den starka och gränslösa musiken sammanflätas med enastående nycirkus och Maja Långbackas magiska röst. Musiken, som är varierad och hämtar inspiration från alla världens hörn, filtreras genom LoopToks engagerande, råa och ösiga sound. En unik konsertupplevelse. I vår släpper även LoopTok & Maja en ny skiva som vi får smakprov från under konserten.

Knitting Peace har hyllats världen över som ett poetiskt allkonstverk i fredens tecken. Borders, som var en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Stadsteater, blev kritikerrosad och lämnade få oberörda med sitt starka och aktuella tema; gränser, flykt och gränsöverskridande. Våren 2016 släppte Looptok en skiva med musiken från Borders. Och under förra vintern och våren spelas föreställningen Limits för utsålda hus runt hela Sverige och Europa.

LOOPTOK feat. MAJA & CIRKUS CIRKÖR

Fredag 9 februari kl 19

Stora scenen

Mer info och biljetter på storateatern.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stora Teatern är Göteborgs stora scen för svenska och internationella gästspel. Här upplever du ett unikt program fullt av teater, musik, dans och nycirkus, varvat med intressanta och fördjupande samtal.

Kontakter

Linnéa Fredriksson

Linnéa Fredriksson

Presskontakt Kommunikation- och pressansvarig Kommunikation, press och marknadsföring 031 - 368 32 94

Stora Teatern är Göteborgs stora scen för svenska och internationella gästspel.

Här upplever du ett unikt program fullt av teater, musik, dans och nycirkus, varvat med intressanta och fördjupande samtal.

Stora Teatern
Kungsparken 1
411 36 Göteborg